Летящ старт за Run Bulgaria в Сунгурларе

Летящ старт за Run Bulgaria в Сунгурларе | StandartNews.com

В истински фестивал на бягането се превърна първото издание на веригата Run Bulgaria в Сунгурларе на 18 март.

Събитието започна с четири старта за деца от 5 до 11 години на стадиона в Сунгурларе. В тези емоционални надбягвания участваха над 100 деца от общината и няколко други града от страната.

Последваха още шест старта при по-големите момичета, момчетата, юноши и девойки картотекирани в БФЛА. Там бягаха и спечелиха едни някои от националните ни състезатели като рекордьорката ни на 3000 м стипълчейз Силвия Георгиева и балканския вицешампион на 800 м – Мартин Проданов при юношите и девойките до 20 години.

Последната част от кроса „Сунгурларска долина" бе 8.8-километровото трейл трасе (денивелация 200 м) по хълмовете над стадиона в Сунгурларе. Най-добър в това предизвикателство бе Александър Сръндев, който превзе калното трасе за 33:38.8 минути следван от Деян Атанасов – 35:05.8 и Сава Тодоров 36:23.3.

Диляна Минкина бе най-бърза при жените с 37:28.6 в спор със специалистката в планинските бягания Маринела Нинева 37:36.2. Мая Недялкова зае третото място с 44:01.0.

В състезанието участваха над 250 атлети от всички възрасти, а основният партньор на Run Bulgaria – Sport Depot раздаде на всички завършили в дългарата дистанция специални медали и фанелки с логото на Run Bulgaria.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай