20:50 ч.

25.12.17

1 мин.

0

6

0

Кръстиха спортен комплекс в Бурса на Наим

от редактор |

Кръстиха спортен комплекс в Бурса на Наим

Най-големият спортен комплекс на град Бурса в община Йълдъръм ще бъде кръстен на починалия легендарен шампион по щанги Наим Сюлейманоглу, който има български корени.


Това съобщи вицепремиерът и председател на Агенцията на турските и родствени общности зад граница Хакан Чавушоглу. В 17-та годишна конференция на изселническата организация Балгьоч в Бурса Чавушоглу каза, че са приели много молби за увековечаване на името на Наим върху ценни обекти.


Според него решението за наименуване на новия спортен комплекс в Йълдъръм ще бъде взето от правителството и общинското ръководство на община Йълдъръм.


"Наим Сюлейманоглу е наша обща гордост и наша обща задача е да пазим и да увековечим спомена за неговата личност и рекордите в спорта, които останаха ненадминати в света", добави Чавушоглу.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

ПОТРЕБИТЕЛ · 17:54 · 27.12.2017
Прославил Турция- ЧУДЕСНО!!!! КРЪЩАВАЙТЕ СИ ТАМ КАКВОТО ИСКАТЕ НА НЕГОВО ИМЕ!!!!!
Потребител · 23:06 · 26.12.2017
В случая да беше потърсил политическо убежище във Франция или Щатите, отдавна да сте го забравили.
Потребител · 22:36 · 26.12.2017
Отрече се от Фашистка България, а не от България. Друг е въпросът, че днешната България е още по~фашистка, защото е гладна, мършава и злобна. Защото обитателите и, деградирали изроди, беснеят от унизителния факт, че Великият Наим успя да преметне лайняните мастии, копои и псета на Помиярска Сигурност и да прослави Турция. Какво разбирате вие, хилядолетните гьотверени, подлеци и предатели, от Чест и Достойнство ?! За дамъзлък да бяхте оставили един Българин~ изтрепахте ги всичките.
Потребител · 19:52 · 26.12.2017
Велик спортист.... ДА. Отроче на БГ школата :) И после се отрече и от школа и от БГ....Дайте една причина да се кръщава нещо на негово име???
Потребител · 11:07 · 26.12.2017
Култа към личността набите в главите през комунизма още е там. набита дълбоко м бугарските кратуни. Дали е спортист ,политик или обикновенна руспия щкулта към личността е много силна. Сигурно още поне 30 години ще ни натякват за наим
Потребител · 00:50 · 26.12.2017
Велик Турчин, Велик Човек, Велик Спортист.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент