15:00 ч.

09.11.17

2 мин.

0

0

0

Кралев откри световното по батут

от редактор |

Кралев откри световното по батут

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 32-то Световно първенство по батут за мъже и жени, което се провежда в Арена Армеец в София между 9 и 12 ноември.


„Благодаря на Българска федерация скокове батут за усилията, които е положила за организирането на това първенство и за развитието на този атрактивен спорт. Успешното провеждане на шампионата ще издигне авторитета на българската федерация на световно ниво", заяви Красен Кралев.


В официалната церемония по откриване на първенството участваха и председателят на БФ Батут Стоян Димитров и членът на Изпълнителното бюро на Световната федерация по гимнастика (FIG) Мартин Робин. Бяха издигнати знамената на 35-те държави участнички в първенството.


Официални гости на първия ден от Световното първенство по батут за мъже и жени бяха и четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, председателят на Българска федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев, зам.-кметът на София Тодор Чобанов, заместник-посланикът на Австралия в Гърция, който отговаря и за нашата страна Андреа Карло Биги и почетният консул на Австралия Индиана Трифонова.


В надпреварата между 9 и 12 ноември отличия ще си оспорват състезатели от 35 държави в три дисциплини: голям батут (олимпийска), двоен минибатут и скокове на пътека. Голямата звезда на първенството е носителят на 3 олимпийски титли и 14 златни медала от световни първенства Донг Донг от Китай. За Световното първенство по батут в България ще пристигне и президентът на FIG Моринари Ватанабе, който в понеделник – 13 ноември ще бъде удостоен със званието „Почетен професор" на Национална спортна академия „Васил Левски". Моринари Ватанабе ще проведе и среща с министър Красен Кралев в събота.


През следващата седмица в София ще се проведе и Световно първенство за младежи, юноши и девойки. В него България участва с 14 състезатели на олимпийската дисциплина – голям батут. Имаме шансове за влизане сред първите 8 и евентуално за медали.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент