Кобрата спечели търга за мач с непобеден американец

Кобрата спечели търга за мач с непобеден американец | StandartNews.com

Приближената до Кубрат Пулев компания "Епик Спортс" е спечелила търга за организиране на боксова среща между българина и американеца Джарел Милър. "Голямото бебе", както наричат следващия съперник на Кубрат, има в актива си 21 победи (18 с нокаут) и 1 равенство. Той не е усещал вкуса на загубата до сега. Това съобщава сайта Boxingnews24.com.

Победителят в предстоящата среща ще стане основен претендент за титлата в тежка категория на IBF, която в момента е притежание на британеца Антъни Джошуа.

Компанията, която е собственост на българина, живеещ с САЩ Ивайло Гоцев, е предложила впечатляваща оферта от 2 111 111 долара, което е двойно повече от другата оферта в търга - 1 000 010 долара.

Не е изключено мачът да се проведе в България, каквото е желанието на Пулев.

Иначе приходите от срещата ще се разделят в съотношение, което удовлетворява Кобрата. Българинът ще прибере 75% от приходите, докато за противникът му остават 25%.

Подобно разделение бе договорено и при предишния търг, спечелен от "Епик Спортс", за среща между Пулев и Дилиън Уайт. Залогът бе също място на основен претендент за една от титлите на Джошуа, но британецът се отказа в последния момент, тъй като не искаше да се бие в България.

Милър също не е въодушевен от тази идея, но едва ли откаже, тъй като това ще е един от малките му шансове да се добере до мач за титла. Единственият му друг вариант е да уреди направо мач с Джошуа, което в момента не изглежда възможно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай