Кикбоксът с 10 медала от Будапеща

Нашите спечелиха три титли на световното първенство

Кикбоксът с 10 медала от Будапеща | StandartNews.com

Българският национален отбор по кикбокс записа най-силното си участие в историята на световно първенство за мъже и жени. Шампионатът в Будапеща събра над 1500 състезатели от 60 държави, като за първи път състезанието в общо седемте стила на ринг и татами бе по едно и също време.

Българската конфедерация по кикбокс и муай тай (БККБМТ) изпрати отбор от 30 състезатели, които се завърнаха с 10 медала – 3 златни, 3 сребърни и 4 бронзови.
Еманиул Димитров спечели четвърта поредна световна титла (79 кг), като от 6 години няма загуба в стила лайтконтакт. „Този път беше много трудно, защото съперниците вече ме познават много добре и подготвят специална тактика за двубоите си срещу мен – каза Димитров, който работи като финансист. – Играх общо 4 срещи, като на финала срещу стар познайник от Италия резултатът бе равен 30 секунди преди края, но все пак успях да надделея." Александър Петров стана шампион в най-тежкия стил К-1 (81 кг), след като вече има и европейска титла при професионалистите. „Бях много добре подготвен и нямах проблеми да спецеля всичките си двубои в Будапеща", заяви Петров.
В К-1 е и третият златен медал за България – на Християн Корунчев (75 кг), който сподели, че от четирите му срещи най-лесно се е справил със съперника си от Словения на финала.
„Очевидно сме на прав път – каза Виктор Меламед, съпредседател на БККБМТ. – Благодарни сме на Министерството на младежта и спорта за подкрепата, както и на всички състезатели и треньори за себераздаването в подготовкатае и на самото световно първенство."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай