Григор е №1 и на Балканите

Григор е №1 и на Балканите | StandartNews.com

Българският тенисист Григор Димитров беше определен за Спортист на Балканите в 45-то издание на анкетата. Той е първият българин, който печели приза след Станка Златева през 2010 година.

На второ място с 60 точки се класира водачката в световната ранглиста по тенис при жените Симона Халеп, която достигна до финала на "Ролан Гарос". Тя стана първата румънка в историята, която оглави класацията на Женската тенис асоциация.

Трети с 49 точки е световният шампион в спринта на 200 метра Рамил Гулиев.

На 23-о място с 5 точки беше класиран носителят на малката Световна купа по сноуборд в паралелния гигантски слалом Радослав Янков.

Общо 30 състезатели получиха точки в анкетата.

Гришо благодари на семейството и екипа си за подкрепата в трудни моменти. „Щастлив съм да разбера, че съм избран за Спортист на Балканите за 2017 година. Добрата работа дава добри резултати. Постоянството, вярата в себе си и пълната отдаденост се отплащат. Годината е силна и специална за мен и моя екип. Благодаря на семейството и екипа ми, на всички, които вярват в мен и ме подкрепят в трудните моменти и в успехите. За мен е чест да представям България. Весели празници и успешна 2018 година, България", коментира най-добрият ни тенисист за БТА.

"Всеки си има различен път. Рано или късно осъзнаваш някои неща в тениса, а и в живота. Всичко е свързано с работата, която полагаш. В един момент много компоненти се свързват. Моето решение беше взето отдавна, аз се борех с демоните си и се опитвах да намеря начина да бъда достатъчно постоянен. Сега си мисля, че най-доброто предстои и съм много развълнуван, нямам търпение за следващия сезон", коментира 26-годишният Димитров.

"Малко по малко, капка по капка, ето ме! Важното сега е да съм здраво стъпил на земята и да не си вирвам главата, дори трябва да работя повече. Когато стигнеш толкова високо като третото място в света, всичко става много по тънко. Искам да запазя линията, не искам да се отдавам на самохвалство, по-скоро се радвам и искам да работя още, защото предстоят хубави неща", допълва българинът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай