Гиби и Стоичков се събират на Фен Купата в Габрово

Гиби и Стоичков се събират на Фен Купата в Габрово | StandartNews.com

Тази събота и неделя в Габрово предстои да бъде излъчен последният (десети) регионален шампион на Kamenitza Фен Купа за сезон 2017. Участници в регионалната надпревара са най-добрите 32 отбора от областите Ловеч (6 отбора), Велико Търново (10 отбора) и Габрово (16 отбора).

Всеки от тях е доказал уменията си и е заслужил мястото си по време на предварителните квалификации, в които взеха участие близо 100 тима. В рамките на уикенда те ще премерят сили за титлата „регионален шампион", която осигурява на победителя място в националните финали на турнира без капка фалш.

Надпреварата със сигурност ще бъде изключително оспорвана, но организаторите на Фен Купа са подготвили страхотна изненада за допълнителна мотивация на участниците и допълнителна радост на посетителите. Всички на стадион „Христо Ботев" (изк. терен) ще имат възможност да се срещнат очи в очи с легендарния №8 Христо Стоичков и с „радостта на народа" Божидар Искренов. Официалното откриване на регионалните полуфинали е насрочено за 16:00ч. в събота. Стартът на дербитата ще бъде даден лично от Гибона и кмета на Габрово Таня Христова. Веднага след това Искренов ще поведе отбор от приятели в демонстративен мач срещу тима на община Габрово.

Съботният ден ще протече с мачовете от груповата фаза - всеки срещу всеки, а в неделя турнирът продължава от 1/8 финалите и директните елиминации. Финалният мач ще започне в 13:00ч. в неделя пред зоркия поглед на легендата Христо Стоичков. Именно той ще връчи купата на регионалните шампиони и ще им пожелае успех в националните финали на турнира.

Заключителният финален кръг на Фен Купа 2017 ще се проведе в Стара Загора, в края на септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай