Джошуа повали Кличко

Джошуа повали Кличко | StandartNews.com

Антъни Джошуа нокаутира и Владимир Кличко. 27-годишният британец нанесе своя решителен удар в 11-я рунд на мача за световните титли в тежка категория на Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация и по този начин остава непобеден в професионалната си кариера. Той вече има 19 успеха в 19 мача, всичките с нокаут.

Джошуа запази пояса си във версия IBF и освен това грабна тези на WBA и IBО. Това означава, че той трябва да защити първата от трите титли срещу Кубрат Пулев до края на годината или да я оваканти. Тепърва обаче предстоят преговори, възможен е и реванш с Кличко.

Двубоят на "Уембли" премина през различни фази, като до последно 90-те хиляди зрители по трибуните не знаеха как ще завърши сблъсъка.

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри отговори на предизвикателството, отправено му от Антъни Джошуа минути след триумфа му в мача срещу Владимир Кличко.

"Браво, Антъни Джошуа. Добър бой, ти се би на живот и смърт, а аз си поиграх с него. Давай да потанцуваме", написа Фюри в Туитър, пише БГНЕС.

След нокаута си срещу Кличко на "Уембли", Джошуа се обърна към сънародника си Фюри с думите: "Къде си, моето момче? Обичам да се бия, знам, че ти говори много и искам да дам шанс на 90 000 човека да ни гледат".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай