Бившият шеф на "Академика": Спряхме скрита приватизация

Бившият шеф на "Академика": Спряхме скрита приватизация | StandartNews.com

"Добросъвестно и коректно сме изпълнявали задълженията си и във всички свои действия сме се съобразявали с върховенството на закона. Така ме е учил професорът по право Георги Близнашки. Ще направя възможното да защитя името си на професионалист", каза бившият председател на съвета на директорите на "Академика 2011" Марин Маринов. Той и колегите му бяха уволнени от спортния министър Евгения Раданова дни след назначението й. Тя изненадващо се опита да спре незаконосъобразно обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец.

Маринов заяви, че стойността на проекта е била съставена след проучване на подобни зали по света, като посочи Канада и Стокхолм. Зам.-министър Йордан Йовчев е бил запознат в детайли с цената и цялата процедура, но не я оспорвал.

Маринов упрекна министърката, че мери с различен аршин и даде за пример поведението й спрямо няколко други поръчки, една от които е доставяне на светлинно табло за националния стадион "Васил Левски". Прогнозната стойност за нея е два милиона лева. "Вместо да търси прекратяване, преразглеждане или преценка на цената, министерството смени назначената комисия, която разглежда и оценява офертите, което по същество означава не само нарушаване на ЗОП, а е престъпление", алармира Маринов.

Истината е, че единственото нещо, което направихме, за да ни уволнят, е, че спряхме скрита приватизация в "Академика", заяви бившият шеф в дружеството и припомни, че върнатият начело на "Академика" Борис Тодоров е оставил дружеството преди години с дълг от 2 млн. лв. и неизгодно сключени договори. Такива са 10-годишни контракти за наем от 2000 лв. на дискотека в Зимния дворец и заведение в зала "Фестивална", каза още Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай