"Барселона" бие "Реал" 3:2 в 92-ата минута

"Барселона" бие "Реал" 3:2 в 92-ата минута | StandartNews.com

Идолът на Барселона Лионел Меси нанесе убийствен удар право в сърцето на вечния враг Реал Мадрид, като забоде победното 3:2 насред „Сантяго Бернабеу" в 92-а мин.

Буквално в последните секунди на едно епично Ел Класико той прати топката с левачката в долния десен ъгъл на Навас след бърза контра, започната от Сержи Роберто, и продължена от Андре Гомеш и Жорди Алба отляво.

Ударът на аржентинския гений покоси не само на играчите на Реал, но и възторжената дотогава публика, която започна предварително да се радва на достойно 2:2 с 10 души срещу каталунците.

Домакините поведоха в 28-а мин. чрез бразилското ренде Каземиро (той направи над 3 груби нарушения срещу Меси, но получи само жълт картон). Той вкара от малък ъгъл в опразнената врата след неразбирателство между Тер Щеген и Пике при един корнер, и съмнения за офсайд на Рамос.

Само 4 мин. по-късно Меси изравни, като литна светкавично двама съперници в пеналта, преди да препарира Навас с левия крак за 1:1.

В 72-а мин. хърватинът Ракитич изведе каталунците напред 2:1 с бомба с левачката.

В 77-та мин. нова неудържима атака на Меси бе спряна с криминално влизане на капитана на Реал Рамос и реферът Ернандес Ернандес го изгони с директен червен картон.

Това обаче не беше краят на белите, които след няколко остри контри, успяха да изравнят в 85-а мин. чрез резервата Хамес Родригес. Колумбиецът засече пас на Марсело от ляво и с мощна тупалка над главата на Тер Щеген препарира германеца за 2:2.

Кулминацията дойде в края на 2-та мин. от добавеното време, когато Бълхата Меси, макар и с разбита от лакътя на Марсело уста, каза тежката си дума за 2:3. Той опразнува знаменития си гол, като размаха фланелката си пред агитката на Барса, за което получи жълт картон.

След този кръг Барселона, която не можеше да разчита на наказания Неймар, настигна Реал на върха на Примера дивисион – двата отбора имат по 75 точки, но белите са с мач по-малко. Атлетико М е трети с 68.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай