Волейболните националки си осигуриха място в елита

Волейболните националки си осигуриха място в елита | StandartNews.com

Женският национален отбор по волейбол ще играе в елитния турнир Лига на нациите от следващият сезон. Това стана факт, след като "лъвиците" победиха с 3:1 (22:25, 25:19, 25:20, 25:23) на финала на Турнира на претендентите Колумбия.

Съперничките на момичетата на Иван Петков започваха вдъхновено и бързо натрупаха преднина, за да поведат с 1:0 гейма. Това обаче не обезкуражи "лъвиците", а напротив - мобилизира ги, за да могат да осъществят обрат. Във втората част българките постигнаха непреодолима разлика, а в третата и четвъртата ситуацията вървеше равностойно до един момент, в който българките взимаха преднина.

Мария Каракашева завърши с 20 точки в своя актив, докато Силвана Чаушева направи 14. За Колумбия Даяна Сеговия завърши с 24 точки.

Така от следващата година "лъвиците" се завръщат в елита на световния волейбол и ще играя сред 16-е най-добри в турнира Лига на нациите. По-рано този месец момичетата на Иван Петков спечелиха Златната европейска лига, а под ръководството на селекционера са непобедени в Турнира на претендентите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай