Владо Николов се връща за световното

Владо Николов се връща за световното | StandartNews.com

Боян Йорданов е със скъсан мускул, трябва да се оперира

Владимир Николов може да се завърне в състава на националния отбор по волейбол за световното в Полша (30 август - 21 септември). Това намекна селекционерът Пламен Константинов. Причината е, че Боян Йорданов окончателно отпадна от сметките му за Мондиала. Резултатите от направения му преглед в Италия показаха, че диагоналът има разкъсан мускул на рамото и се налага операция. Гибона до последно се надяваше да разчита на Супер Бобо, но диагнозата му беше потвърдена от италиански лекарски екип, след като преди това гръцки специалисти бяха дали същото заключение.

На поста диагонал Константинов разполага с Цветан Соколов, Данаил Милушев и Венелин Кадънков. В лицето на последните двама селекционерът явно не вижда достатъчно силна алтернатива на Цецо. Затова при нужда в игра може да се наложи да влиза тийм мениджърът Николов.

Владо се готви наравно с националите, за да поддържа форма за клубния си тим "Лион". Той избегна директен отговор на въпроса дали ще играе на световното: "За момента тренирам за отслабване". Владо коментира и първите си наблюдения от работата на бившия му съотборник Пламен Константинов. "Той познава добре момчетата, но познава и българската душа. Има промяна в атмосферата в отбора. Българските треньори имат предимство, защото най-малко я няма езиковата бариера, а това не е за подценяване", обясни Николов.

Салпаров: Матей няма да си врътне дупето

Ако Казийски се върне, ще излезе, че си е врътнал дупето, обяви Теодор Салпаров. "Познавам го, Матей е лидер. Играл съм с него не само в националния отбор, но и в "Динамо" (Москва). Познавам качествата му - и човешките, и като състезател. Ще бъде плюс, ако е с нас, но ако не иска, няма смисъл да правим нещата насила. Той не е малко дете, сам си решава. Виждал съм се с него, но не сме говорили на тази тема", каза още либерото на представителния тим, който се оплака от разтежение след тренировката на волейболистите.

Пратиха ни Пуерто Рико по грешка

за първия мач от груповата фаза на световното по волейбол в Полша. Домакините допуснаха гаф, като в официалната си страница написаха, че на 1 септември от 17,30 ч. играем с пуерториканците. По-късно обаче грешката беше поправена и уточнено, че България всъщност среща Мексико на тази дата. Останалите ни мачове са с Канада на 3 септември от 14,00 ч., с Китай на 5-и от 14,00, с Египет на 6-и от 14,00 и с Русия на 7-и от 21,15

Жените пътуват 25 часа до Мексико

На 25-часова одисея по самолети и летища потеглиха женските ни националки по волейбол. Вторият ни състав ще участва от 26 до 28 юли в първия турнир от трета дивизия на световната Гран при 2014. Нашите първо летяха до Франкфурт, където им предстоеше пет часов престой, след което трябваше да хванат самолет за Мексико. Нашите са в една група с домакините, Алжир и Кения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай