Натопиха Плачи за провала на волей

Натопиха Плачи за провала на волей | StandartNews.com

София.  Бившият селекционер на волейболистите ни Камило Плачи е главният виновник за провала на световното първенство в Полша. Това обяви Найден Найденов, който ни изведе до 4-о място на олимпиадата в Лондон. Негов помощник беше именно италианецът. В последствие федерацията направи Плачи главен треньор, а Найден асистент. След слабите резултати в Световната лига Камило отстъпи мястото си на Пламен Константинов, а Найденов напусна обиден.

"Стигнахме дъното и това ми тежи много. Когато аз поех отбора преди олимпиадата, състоянието на отбора беше същото. Знаете за неразбориите около Матей Казийски и Андрей Жеков, но успяхме да се стегнем и направихме добро класиране", отбеляза бившият национал. "След тоя подем отборът ни трябваше да печели медали, но колективът, който изградихме, започна да се губи", коментира Найденов. Според него Плачи е разбил тима. "Съжалявам, но този човек не направи нищо за българския волейбол, той го срина! Лошото е, че цялата тази инерция надолу продължи и на световното", каза още Найден.

Той захапа и Гибона. "Не можеш да заминеш на световно и да освободиш играчи. Ние не сме Русия или Полша и не разполагаме с по 40 състезатели. Може да са с тежък характер, но именно това е ролята на треньора. Аз успях да се справя с Братоеви и е грешка, че те не бяха в Полша. Другото, което ми направи впечатление - да, няма лидер, но този лидер трябва да го създаде треньорът", смята Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай