"Добруджа" стигна финал на волейбол

"Добруджа" стигна финал на волейбол | StandartNews.com

Баща и син Стоеви един срещу друг за златото в Румъния

"Добруджа" - "Марек" ще е финалът в мъжкото ни волейболно първенство. Тимът от Добрич надигра категорично с 3:0 "Нефтохимик" в решителния сблъсък номер 5 от 1/2-финала в препълнената зала "Добротица". "Беше истински спортен празник. Успяхме да се справим с труден и опитен противник. Стараем се всеки ден да работим правилно. Ще направим всичко възможно да зарадваме нашата изключителна публика с успех и срещу "Марек", заяви треньорът на "Добруджа" Мирослав Живков. "Надиграха ни. Не бяхме на ниво в посрещането", сподели наставникът на бургазлии Ники Желязков.

Междувременно Александър Везенков, който ръководи цялостната спортна дейност в "Лукойл", разкри, че на среща с боса на компанията Валентин Златев е било обсъдено през следващия сезон да се обърне повече внимание на волейбола. Финалната серия започва в понеделник. Играе се отново до 3 победи от 5 мача. Първите две срещи на 6 и 7 април са от 18,00 ч в Добрич.

Фамилия Стоеви влезе в историята. Баща и син ще спорят за титлата в шампионата на Румъния по волейбол за мъже. 68-годишният треньор на "Залъу" Стоян Стоев ще се изправи срещу Мартин, който води "Томис", във финала на първенството на северните ни съседи. Този спорт не познава друг подобен случай. В "Томис" играят и българите Андрей Жеков, Венцеслав Симеонов и Станислав Петков. Любопитна подробност е, че и двамата Стоеви са бивши селекционери на националния ни отбор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай