Цвети се кани на Радванска

Цвети се кани на Радванска | StandartNews.com

Цвети Пиронкова, която пренаписва собствената си кариера с участие на осминафиналите на "Ролан Гарос", се закани на Агниешка Радванска, с която днес мерят сили.

"Формата ми върви във възходяща линия и имам шансове срещу нея, поясни Цеци. - С Агниешка съм играла повече, отколкото срещу всяка друга тенисистка в тура. Балансът е в нейна полза, но победите ми над нея показват, че тя не е непреодолима", закани се пловдивчанката в ефира на "Евроспорт".

Повод за оптимизъм дава страхотната игра, която женската ни ракета номер едно демонстрира из кортовете в Париж. 28-годишната нашенка се разправи в предишния кръг с американката Слоун Стивънс с категоричното 6:2, 6:1 за по-малко от час. Именно с тази победа тя се класира за пръв път в кариерата си на 1/8-финал в "Ролан Гарос". Силната й форма е отлична предпоставка за подобряване на плачевните й статистики срещу полякинята. Цвети има едва две победи срещу девет поражения срещу поставената под номер две Радванска. Пиронкова е толкова концентрирана в мисията си, че така и не успява да намери време да посвети време на любимото си занимание - шопинга. "Това ми е слабост, но в интерес на истината не съм имала време да обикалям. Гледах да се възстановя от тежките мачове в първите кръгове. Френската столица е прекрасна, особено по това време на годината", заяви Цвети в интервю за Tennis24.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай