Три българки на четвъртфинал на "Santa Marina Open"

Три българки на четвъртфинал на "Santa Marina Open" | StandartNews.com

Три българки се класираха за четвъртфиналите на международния турнир по тенис за жени "Santa Marina Open" с награден фонд 10 000 долара, валиден за световната ранглиста. Джулия Терзийска, Виктория Томова и Вивиан Златанова спечелиха днешните си срещи от втория кръг и утре ще продължат участието си във втория пореден турнир, който се провежда на тенис комплекса на ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол.

Поставената под №1 в схемата Джулия Терзийска (на снимката) разгроми румънката Камелия-Елена Христя с 6:1 6:0 за само 46 минути в най-късия завършил мач от началото на турнира. Следваща съперничка на Терзийска ще бъде украинката Надя Колб, която острани Зиновия Ванева със 7:6(5) 6:2. 15-годишната пловдивчанка бе на път да повтори обрата си от вчера, като от 1:5 в първия сет и спасени сетболи стигна до 6:5 в своя полза, но след това не успя да продължи серията си.

Виктория Томова също бе много убедителна в днешния си мач и победи германката Луиза Мари Хубер с 6:2 6:1. В двете си досегашни срещи на "Santa Marina Open" третата поставена в схемата Томова е загубила общо само 5 гейма. В четвъртфиналите утре тя ще срещне квалификантката Вивиан Златанова, която победи днес в изцяло български двубой поставената под №5 Петя Аршинкова с 6:4 6:1.

Чехкинята Ленка Кунчикова срещу германката Вивиан Хайзен и друга чехкиня - Каролина Стухла - срещу румънката Андрея Амалия Роска ще играят в другите два четвъртфинални мача в "Санта Марина" утре.

Джулия Терзийска и партньорката й Вивиан Хайзен се класираха за финала на двойки на "Santa Marina Open". Днес те победиха състезаващата се за Белгия Михаела Боев и румънката Габриела Дука с 6:1 6:2 и са без загубен сет от началото на турнира. В спора за титлата, който е утре следобед, Терзийска и Хайзен ще срещнат чехкините Кунчикова и Стухла. Българката е в серия от седем поредни победи на двойки, след като спечели титлата на провелия се миналата седмица на същото място турнир "Sozopol Santa Marina Cup" в тандем с Изабелла Шиникова.

Двата турнира, които са първите в Созопол от календара на международната федерация по тенис ITF, се организират от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на Община Созопол и Българска федерация по тенис и с подкрепата на "Булстрад", "Теленор", Mall Galleria Бургас, "ЧЕЗ Трейд България" и "УниКредит Булбанк".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай