Трети триумф на Надал на "Ю Ес оупън"

Трети триумф на Надал на "Ю Ес оупън" | StandartNews.com

Рафаел Надал спечели 16-та титла от Големия шлем, триумфирайки за трети път на Откритото първенство на САЩ – US Open. На финала в Ню Йорк Матадора победи южноафриканеца Кевин Андерсън с 6:3, 6:3, 6:4 за 2 часа и 27 минути. По-рано през сезона Рафа завоюва и титлата на „Ролан Гарос" в Париж и така за четвърти път в своята кариера той спечели поне две надпревари от Шлема в календарната година: три през 2010 г. и по две през 2008 и 2013 г.

Това бе първи финал за Рафаел Надал на US Open от 2013 г. насам, когато победи на финала Новак Джокович. Левичарят от Манакор игра на много високо ниво през целия двубой и не остави никакво съмнение в превъзходството си над 31-годишния Андерсън, за когото това бе дебютен мач за титлата в турнир от Големия шлем. Като №32 в света, южноафриканецът стана тенисистът с най-ниско място в ранглистата, достигнал до финал на US Open, откакто АТР започва да прави световната класация преди 44 години.

Двубоят беше доминиран от Надал, който спечели четири от деветте си възможности за пробив. Кевин Андерсън направи 10 аса, но не стигна до нито един шанс за брейк в сервиса на световния №1. Освен това Рафа допусна 11 непредизвикани грешки срещу цели 40 на съперника му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай