Тенисистки от цял свят в надпревара за купата на "Алианц"

Тенисистки от цял свят в надпревара за купата на "Алианц"  | StandartNews.com

На 7 септември т.г. на кортовете на Тенис клуб "Левски-София" стартира юбилейния ХХV Международeн тенис турнир за жени „Allianz Cup". В надпреварата са заявили участие състезателки от 19 държави от целия свят. В основна схема с точките си ще участват 2 българки: Елица Костова и Дия Евтимова. В квалификациите са включени 5 български състезателки - Юлия Терзийска, Изабела Шиникова, Виктория Томова, Юлия Стаматова и Петя Аршинкова.

Финалите на турнира, чийто награден фонд е 25 000 USD, ще бъдат на 13 септември.

Началото на „Allianz Cup" е поставено на 18 септември 1991 година. През годините престижният турнир печели авторитет и се превръща в поле за изява на много български и чужди тенисистки. През годините той се утвърди като най-авторитетното женско тенис състезание у нас. Партньор на Алианц България в това престижно международно състезание е Тенис клуб "Левски-София". Тенис клуб с неоспорим авторитет и с принос в популяризирането на тениса в България и създаването на млади успешни състезатели.

Като световен лидер в застраховането и финансовите услуги Allianz подпомага различни видове спорт в глобален мащаб – голф, футбол, автомобилизъм. Тези спортове и параолимпийското движение са в основата на социалната корпоративна отговорност на компанията. Като неразделна част от Аllianz, Алианц България освен тенис на корт подпомага и други спортове: футбол, голф, тенис на маса и т.н. Всички, които се интересуват от динамичното развитие на турнира „Allianz Cup", могат да намерят актуална информация на сайта на Алианц България: www.allianz.bg/allianzcup Алианц България и Тенис клуб "Левски-София" желаят на всички състезателки в юбилейния ХХV Международен тенис турнир "Allianz Cup" и на всички любители на тениса щастливи емоции и ведро настроение!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай