Sky Sports предрича още успехи на Григор Димитров

Sky Sports предрича още успехи на Григор Димитров | StandartNews.com

Анализаторът на Sky Sports Бари Коуън предрича нови успехи на най-добрата българска ракета при мъжете в тениса Григор Димитров. Коуън разглежда потенциалните звезди на лятото, сред които е и Гришо.

"Убеден съм, че полуфиналистът от Уимбълдън Григор Димитров ще продължи да напредва", започва Коуън.

Ето как продължава анализът му за Григор Димитров:

Димитров притежава стоманена увереност, която расте на гърба на победи в няколко тежки мача, включително онзи успех срещу Александър Долгополов, когато го обърна след изоставане от два сета.

Той спечели и последните си три мача в три сета по пътя към титлата в Акапулко като неговите победи на полуфинала и на финала, съответно срещу Анди Мъри и Кевин Андерсън, приключиха със 7:6 в третия.

Димитров трябваше да изиграе три тайбрека и срещу Фелисиано Лопес на финала на Куинс, така че той вярва, че може да обърне всяка ситуация и е наясно, че не се е поддал на напрежението в ключовите моменти.

Единственото, което в момента му липсва, освен успех в турнир от Големия шлем, е победа на Мастърс 1000. Ако имаше това, мисля, че срещата му с Джокович на Уимбълдън можеше да завърши в негова полза.

Този полуфинал бе негов за взимане, защото Джокович бе на ръба и не бе вдъхновеният Джокович, който победи Федерер на финала. А ако Григор бе преминал, кой знае как можеше да се развие финалът.

Мисля, че Димитров е готов да направи този наистина голям пробив, но ако спечели един от двата или и двата Мастърса в Торонто и Синсинати, ще знаем, че със сигурност е готов!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай