Пиронкова отстрани Кириленко на China Open

Пиронкова отстрани Кириленко на China Open | StandartNews.com

Пекин. Цветана Пиронкова победи бившата №10 в света Мария Кириленко с 6-4, 6-1 и се класира за втория кръг на China Open в Пекин.

В първия сет Цвети дръпна с 3-0, но рускинята спечели четири поредни гейма и поведе с 4-3. Пиронкова обаче отново се разигра и спечели следващите три гейма и съответно частта с 6-4. Вторият сет започна с пробив на Кириленко, но българката успя да го върне веднага, след което спечели подаването си на нула, а после реализира пробив, затвърди го и поведе с 4-1. Пределно мотивирана, Цвети спечели и следващите два гейма и сложи край на спора след един час и 16 минути игра.

Двете досега се бяха срещали само веднъж, преди две години в София на Турнира на шампионката и срещата бе спечелена от рускинята с 6-1, 6-4. Кириленко спечели първата титла в кариерата си именно в китайската столица, през 2005 г. Сега тя участва в надпреварата с покана от организаторите.

Пиронкова, която премина успешно ситото на квалификациите в Пекин, благодарение на класирането си за втори кръг ще се върне в Топ 50 в началото на следващата седмица. В този турнир тя заработи 95 точки досега - 65 от основната схема и 30 от квалификациите.

Следващата съперничка на Пиронкова най-вероятно ще е водачката в световната ранглиста Серена Уилямс. Американката играе малко по-късно със Силвия Солер-Еспиноса от Испания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай