Мария: Григор сам си купува колите

Мария: Григор сам си купува колите | StandartNews.com

Гаджето и пъшканията са тема табу за Шарапова

Джейн Фрайър
в. "Дейли мейл"

Поклащайки се на черни обувки с висок ток и тийнейджърска рокля, Мария Шарапова изглежда като гигант, облечен като кукла. Бедрата й са набити и жилести. Красивото й лице е безизразно. Очите й са зелени, заспали, невероятно секси, но и плашещи. В момента я снимат с новото "Porsche Boxster Spyder", обикаляйки в кръг покрай блок в Мейфеър, Лондон.

Тя изглежда отегчена и красива, по много руски начин и много висока. Все едно е уголемена с някаква компютърна програма или ние сме се смалили. Победителка от 5 турнира от Големия шлем, включително "Уимбълдън", когато е само на 17, и то с победа над защитаващата трофея си Серина Уилямс. За повече от десетилетие тя е най-добре платената тенисистка. Изкарва повече от 20 млн. долара на година. Най-вече от спонсорски и рекламни договори с компании като "Nike", "Tag Hauer", "Evian" и "Porsche". На всичкото отгоре има и собствена марка бонбони, "Шугарпова", фондация "Мария Шарапова", която помага на жертвите от Чернобил, и куче померан на име Долче.

Мария контролира нещата до всеки микроскопичен детайл. Бях предупредена да не задавам

никакви въпроси за гаджето

или виковете й на корта. Или да я питам каква е връзката между двете. Което е срамота, защото през последните три години тя се среща с българския тенисист Григор Димитров, който е номер 11 в света и най-горещ мъж в тениса. Външен вид, потенциал и темперамент. Димитров настоява, че се опитва да се контролира по-добре и през миналата година е счупил само 200 ракети. Той е невероятно красив, наивен, ужасно лош фукльо и обича забавленията. Миналата седмица качи своя снимка в социалните мрежи, на която виси с главата надолу в лондонското метро. Ако аз се срещах с Григор, никога не бих спряла да говоря за него. Тя, както ми споделиха, е била ужасно разстроена от излезлите новини в нашето издание, че нейната марка бонбони е пълна със захар. Затова почнах с извинение за безпочвените коментари, а тя ме погледна твърдо и каза - няма проблем, имам къса памет. Очевидно мислеше точно обратното. Преминахме бързо към позволени теми, като колко много обича "Уимбълдън", който, очевидно тя иска да спечели отново. "Това е моя мечта и работя по нея всеки ден", каза ми тя. Мария, естествено, ще трябва да победи световната номер 1 и нейна голяма противничка Серина Уилямс, която е печелила турнира 5 пъти. Дали си мисли, че може да го направи? "Да. Абсолютно. Трябва да излезеш и да си свършиш работата. Бих се радвала отново да се изправя срещу нея". Много е изписано за тяхната вражда на корта, въпреки факта, че Мария има само две победи над Серина - на "Уимбълдън" през 2004 г. и малко след това отново. Серина взе другите 16 срещи.

Дали извън корта са също толкова големи съпернички? "Не. Мисля, че много от атлетите преминават през техните рутини и подготвителни навици, базирани на това кое работи за тях. Ние просто си вършим работата по свой собствен начин", каза Шарапова сладникаво.

Факт е, че извън корта двете не са приятелки.

Една от причините е прекрасният Димитров

Той се срещаше със Серина в миналото. А сега праща по 500 рози на Мария. В интервю за списанието "Rolling Stone" Серина говори за рускинята, без да й споменава името, но на всички им е ясно за кого става дума. "Тя започва всяко интервю с "много съм щастлива и съм голяма късметлийка", което е скучно. Все още не я канят на готините партита. Щом иска да се среща с момчето с черно сърце, нека го прави". Мария отвърна на удара с коментар за гаджето на Серина, френския треньор Патрик Муратоглу, който е имал жена и деца, преди да започне връзката си с нея. На Мария не й пука. Тя си има собствена "рутина", която включва игнорирането на другите тенисисти и отказването на покани за светски събития. "Щастлива съм, че заформих приятелства с хора от различни области - спортисти и други. Лесно е за мен, защото знам, че когато си върша работата, мога да тренирам и да се състезавам, а след това да се прибера у дома и да бъда със семейството и приятелите". Това е прекрасно по принцип, но вероятно й става самотно, когато прекарва безкрайни седмици на път. Но, ако има някой, който е създаден да се изправя срещу трудностите, то това е Мария. Нейното детство е като от роман на Катрин Кууксън, но действието се развива в Сибир. Родителите й е трябвало да се преместят там два месеца след трагедията в Чернобил, която е станала само на 100 мили от дома им. Мария получава първата си ракета на 4 години и така започва. Работната й етика е невероятна - удряла е топката срещу стена в продължение на стотици часове. В дъжд, студ и сняг. Когато е била на 6, Мартина Навратилова я забелязала в Москва. И година по-късно тя и баща й Юри, използвайки всички спестявания на семейството, отпътуват за известно училище във Флорида. Алма матер на Андре Агаси, Моника Селеш и Ана Курникова.
За повечето деца това може да не звучи особено забавно - да споделяш обща спалня с по-големи момичета и да играеш тенис по седем часа на ден. "Това беше нещо, през което трябваше да премина. Бях няколко години по-малка от останалите и затова имахме различни интереси. С нетърпение чаках първата тренировка всяка сутрин. Харесваше ми, че имах шанса да правя нещо, за което имам страст". Това трябва да я е подготвило за момента, в който е станала професионалист, само на 14. Другите тенисисти са били изключително

враждебно настроени към мършавата новобранка

обявена за новата суперзвезда на тениса. Беше ли ужасяващо? "Не, това е етап на узряване".
Вероятно затова е малко суха, липсва й спонтанност и огън. За разлика от гаджето й Григор, трошача на ракети. Те са златната двойка на тениса. Ако може да си двойка с някой, когато толкова рядко се намирате на едно и също място. Нищо че имат общи жилища в Лос Анджелис и Монако. Дали тя някога се ядосва, отпуска или губи търпение? Най-накрая хладнокръвието й изчезва. "Хм. Не бих казала, че това е правилната дума". Дали някога хвърля и чупи неща? "Не! Не мисля, че съм способна на подобно нещо. Предпочитам да задържам нещата в себе си, отколкото да ги показвам. По-добре е да премислиш и да не съжаляваш за това, което си казал. Но аз харесвам да говоря открито. Аз съм откровена личност и не се притеснявам от това". Една личност не се притеснява от нея и това е Григор, който не е толкова предпазлив спрямо връзката им. "Тя е просто Мария за мен", каза той в интервю. В крайна сметка той признава, че първо й е писал по мейл и не й е звънял по телефона и

не се е пробвал да я забие в някой бар

Мъдър мъж. Споменах й, че някъде бях прочела, че му е подарила "Porsche 911 Carrera" за 24-ия му рожден ден. "Не знам откъде се появи това. Той може и сам да си купи кола", отвърна ми тя. И точно в този момент PR отборът и скочи и всичко приключи. Когато я попитах дали са щастливи, тя отвърна "разбира се". Това е хубаво, защото той изглежда забавен, а това е нещото, от което работохолик като нея има нужда. В крайна сметка кой знае какво правят заедно - трудно ми е да си представя, че двамата правят нещо глуповато, камо ли да висят с главите надолу в метрото. Но нямах време да попитам. Останаха само задължителните въпроси относно "Porsche". И, да, тя обича тези коли, особено нейната 911 Carrera. "Печелила съм "Porsche Tennis Grand Prix" три пъти, така че имам три поршета. Даже вече си поръчах четвъртото". Всичките ги държи във Флорида. След това ми стисна ръката, усмихна се красиво, погледна ме с тези забележителни зелени очи и приключихме. Мой колега, който е мъж, веднъж прекарал цял ден с нея за интервю и казва, че даже я е виждал с тясна рокля по време на снимки и твърди, че тя е извънредно непривлекателна. Аз не мога да се съглася с това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай