"Лидерите" с нови шампиони

"Лидерите" с нови шампиони | StandartNews.com

Бизнесмен и директор в ските спечелиха турнира на "Стандарт"

Тринадесетото издание на тенис турнира "Лидерите" за купите на "Стандарт" и БФТ завърши по подобие на "Уимбълдън". Един от най-драматичните финали в историята на битките на корта в СК "ДЕМА" между известните личности бе спечелен за първи път от двойката Иван Каневчев - Генчо Генчев. Директорът на алпийците в БФСки и бизнесменът Генчев надделяха с 9:6 след повече от час игра над шампионите за 2014-а Константин Илиев и Иво Върбанов. Финалът подгря публиката за късното шоу в Мадрид между Новак Джокович и Анди Мъри.

И двете двойки, стигнали до битката за първото място, минаха сравнително лесно през полуфиналите. Каневчев/Генчев се справиха с 6:2 над шампиона в "Лидерите" 2011 Димитър Димитров и дебютанта Георги Петров. В другия полуфинал Илиев/Върбанов не срещнаха съпротива и спечелиха с 6:1 срещу проф. Георги Карасимеонов - Николай Терзийски.

Финалът стартира точно в 11,00 ч на отлично подготвения централен корт в СК "ДЕМА". В първите 8 гейма всяка от двойките си взимаше подаването и резултатът закономерно бе 4:4. Майсторски завършващи удари на Каневчев обаче помогнаха на тандема му да дръпне с 6:4. До края съперниците им нямаха късмета в решителни моменти и така финалът завърши логично 9:6 в полза на Каневчев/Генчев.

Драма имаше и в малкия финал. Там Димитров/Петров имаха шанса да поведат с 6:5, но асът за последната точка бе повторен, заради феърплей. Оттук до края обаче късметът бе на страната на двойката проф. Карасимеонов/Терзийски, който взеха мача със 7:5. "Наградата за феърплей трябва да е за Георги Петров, който се съгласи да повтори сервиса, защото аз не бях готов", коментира след мача проф. Карасимеонов.

При дамите надпреварата бе спечелена от най-силната двойка Юлия Василева - Диди Божинова. След тях се наредиха водещата синоптичка на bTV Христина Балинска и партньорката й Мария Николова. На стълбичката за поредна година завършиха шармантните арх. Таня Дикова и Марта Цветанова.

Купите на победителите връчи лично главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова. Атрактивни призове за най-добрите имаше и от основния спонсор на турнира Fibank. Мениджърът на "Биодерма" Пенчо Кехайаминчев също зарадва призьорите с последния хит от продуктите на водещата марка. По традиция турнирът завърши с разрязването на огромната торта подарък от виенски салон "Романс". Тя бе разрязана от шампионите и главния редактор на "Стандарт" Славка Бозукова.

Помагаме с 1790 лв. за детския "Мастърс"

Подкрепа за реализирането на 13-ото издание на "Лидерите" оказаха: СК "ДЕМА", Българска федерация тенис, Fibank, "Биодерма", "Каменица", виенски салон "Романс" и фирма Index.

Всички участници в 13-ото издание на турнира "Лидерите" и главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова се включиха в благотворителната инициатива за финансово подпомагане на детския "Мастърс" до 10 г. Със събраната сума от 1790 лв. в СК "ДЕМА" ще се съберат на 1-2 септември най-добрите млади таланти от цяла България.

"Благодарение на "Стандарт" детският "Мастърс" се превърна в традиция. Подготовката на повечето деца е насочена именно към участие в този турнир, коментира водещият треньор и специалист в СК "ДЕМА" Катя Брезина.

Отзиви

Очаквайте много изненади догодина

Славка Бозукова, главен редактор на "Стандарт"

Искам да ви благодаря, че отново уважихте турнира "Лидерите" на "Стандарт". Както всяка година и тази играта на всички бе на най-високо ниво. Обещавам ви, че през 2017-а, когато "Стандарт" навършва 25 години, турнирът "Лидерите" ще е още по-голям и с много приятни изненади.

Атмосферата бе прекрасна

Иван Каневчев, директор в БФСки

Участвал съм и в предишни издания на "Лидерите", както и партньорът ми Генчо Генчев също. Сегашната ни победа с Генчо обаче беше много трудна, но според мен заслужена. Казвам трудна, защото водихме в повечето от геймовете, но когато трябваше да ги затворим все нещо малко не ни достигаше. И този турнир, както предишните, бе много добре организиран. Атмосферата беше прекрасна, а това дава допълнителен стимул за игра. Бих желал следващата година, която е юбилейна за в. "Стандарт", нивото на турнира да се вдигне още повече с нови силни участници, така че да стане още по-интересно.

Всичко беше прекрасно

Генчо Генчев, ресторантьор

Доволен съм от представянето си, както и от представянето на моя партньор. Хубав турнир, хубави мачове, хубави хора! Всичко беше прекрасно. Феърплеят беше на ниво!

Страхотна организация

Диди Божинова, бизнесдама

Много сме щастливи от победата, която спечелих благодарение на Юлия Василева. Защото сам човек нищо не може да направи в състезание на двойки. Това за мен е втора титла в турнир на "Лидерите". Първата спечелих с дъщеря ми преди три години. Страхотна организация, много добър турнир. Надяваме се следващата година пак да ни поканят. С удоволствие ще приемем поканата.

Турнирът запази своя колорит

Проф. Георги Карасимеонов, политолог

Изключително много се радвам, че турнирът "Лидерите" на "Стандарт" издържа дълги години на напрежението на времето и успя да запази своя колорит. Искам да добавя още нещо. Радвам се, че преди 24 години при създаването на в. "Стандарт" участвах и аз като сътрудник коментатор. Сега също съм автор и редовен читател на вестника. В последно време отсях много български вестници и трябва убедено да кажа, че според моите представи за обективност "Стандарт" е най-обективният ежедневник. Той дава богата палитра от различни мнения, избягва острия език и конфронтацията, сблъсъка, набеждаването на едни или други хора. Желая на "Стандарт" и в бъдеще да поддържа този висок стандарт.

Помагаме с удоволствие

Динко Дуков, бизнесмен

Искам да изкажа възхищението си от организацията на този традиционен турнир. С най-голямо желание и удоволствие подпомогнахме организаторите на "Лидерите" с топки "Уилсън", с които се играе на "Юс Ес опън", както и с тортата за първенците и останалите състезатели в края на турнира. "Уилсън" е една от водещите марки в тениса. Както забелязвам, няма участник в "Лидерите", който да няма артикул от "Уилсън" - било ракета, маратонки и или нещо друго. Но най-важното е характерната за това състезание и предишните му издания хубава приятелска атмосфера. Честито на победителите! "Стандарт" е един от най-четените вестници и пожелавам на екипа му да продължава и в бъдеще да отразява по интересен и обективен начин събитията в България и по света.

Участниците са и качествени тенисисти

Иван Филев, главен съдия на турнира

Поканените състезатели, освен че са лидери в своята професионална област, са и добри като качество тенисисти. Това особено пролича на финалния мач при мъжете. Турнирът протече много гладко. Искам да отбележа, че кортовете в СК "ДЕМА" са много добри и отлично поддържани. След дъжда в края на първия ден на турнира те бяха много бързо оправени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай