Каратанчева се класира за осминафиналите на турнира в Индиън

Каратанчева се класира за осминафиналите на турнира в Индиън | StandartNews.com

Сесил Каратанчева се класира за осминафиналите на турнира на червени кортове в Индиън Харбър Бийч (САЩ) с награден фонд 80 000 долара. Българката записа впечатляваща победа срещу поставената под №4 Марина Еракович (Нова Зеландия) с 6-4, 4-6, 6-2 за 2 часа и 11 минути. Това беше първа среща между двете, а за победата Сесил заработи 1216 долара и 10 точки за световната ранглиста, съобщава Нова телевизия.

Каратанчева се класира и за четвъртфиналите на двойки. Заедно с представителката на домакините Мара Шмид те се наложиха над участващите с "уайлд кард" американки Александра Белая и Наталия Мейнето с 6-1, 4-6, 10-6. За място на полуфиналите двете ще играят срещу поставените под №2 Лаура Пигоси (Бразилия) и Рената Дзарадзуа (Италия).

Елица Костова отпадна във втория кръг на WTA International на червени кортове в колумбийската столица Богота. Втората ракета на България загуби от №5 в схемата Магда Линет от Полша с 4-6, 4-6 в двубой, продължил час и 35 минути. Така Костова се размина с първи четвъртфинал в кариерата си. Елица напуска турнира с 30 точки за световната ранглиста, където е №146.

Диа Евтимова отпадна във втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в Пелъм (САЩ) с награден фонд 25 000 долара. Евтимова отстъпи на Улрике Ейкери (Норвегия) с 3-6, 0-6 за 63 минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай