Историческо! Григор си осигури билет за Лондон

Димитров отново ще спори за титлата на турнира в Стокхолм

Историческо! Григор си осигури билет за Лондон | StandartNews.com

Григор Димитров постигна исторически успех за българския тенис и се класира за финалния Мастърс в Лондон, където се срещат най-добрите осем през годината. Това стана факт след като Гришо победи Миша Зверев на четвъртфиналите на турнира в Стокхолм, а със спечелените точки в шведската столица на практика си гарантира мястото в Мастърс-а. През 2013 Димитров бе близо до участие в Лондон, но сега за първи път наистина ще бъде част от елитната надпревара.

Официално за финалния турнир се класираха Рафаел Надал, Роджър Федерер, Александър Зверев и Доминик Тийм. В понеделник, когато бъде обновена класацията на АТП и бъдат добавени точките на Григор Димитров, той официално също ще бъде в елитната компания. За турнира се класира и Марин Чилич.

Иначе вчера Григор постигна нова победа на турнира в Стокхолм. В полуфинален мач, Димитров се наложи с 6:3, 7:6(2) над Фабио Фонини. Българинът, който през 2013 г. в същата надпревара спечели първата АТР титла в кариерата си, изпревари Марин Чилич в годишната класация за финалите в Лондон и вече с 3,560 точки в актива си заема пета позиция.

Междувременно стана ясно, че Григор ще започне срещу квалификант в първи кръг на тенис турнира от сериите АТР500 във Виена другата седмица. Българинът бе поканен от организаторите след отказа на контузения Анди Мъри и ще бъде трети поставен в схемата. Във втори кръг евентуално ще се изправи срещу победителя от двойката Давид Ферер - Кайл Едмънд. Първи в схемата и съответно възможен противник на финала за Григор Димитров е Александър Зверев. Най-добрият български тенисист за първи път в кариерата си ще участва във Виена, като миналата година на този етап от сезона се включи в паралелно провеждащия се турнир в Базел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай