Испанец триумфира с титлата в София

Испанец триумфира с титлата в София | StandartNews.com

Красен Кралев и Йорданка Фандъкова наградиха шампионите

Испанецът Роберто Баутиста Агут е първият шампион на сингъл на турнира от АТП, който се проведе в София. На финала пред 8500 души в з. "Арена Армеец", поставеният под номер 1 в схемата победи 6:3, 6:4 Виктор Троицки от Сърбия. Баутиста Агут доминираше през голяма част от двубоя и не остави шансове на опонента си. Това е втора титла през сезона след триумфа в Оукланд за Баутиста Агут. Така той е единственият тенисист освен Новак Джокович, който от началото на годината има два спечелени турнира. Испанецът ще се придвижи с едно място напред в световната ранглиста до номер 17. Троицки пък печели три позиции и от понеделник ще е номер 22 в света.

"Чувствам се страхотно. Уникално е да играя толкова добре. Никога не съм се наслаждавал така на играта си. Благодаря на моя екип. Всеки ден ме подкрепят и работят с мен. Благодаря на феновете ми, както и на тези, които развиват тениса в България. Публиката също заслужава похвали. С удоволствие ще дойда тук догодина", заяви Агут. Той бе награден от министърът на спорта Красен Кралев. "Исторически ден за България. Имаме своите първи шампиони в София. Благодаря на нашите партньори от "Гаранти Коза", на федерацията по тенис, която се справи страхотно. Разбира се и играчите показаха страхотни неща. Благодаря и на публиката", заяви Кралев.

По-рано Уесли Коолхоф и Матве Миделкооп станаха първите шампиони в надпреварата на двойки в София. На финала холандците, които бяха поставени под номер 3 в схемата, надвиха с 5:7, 7:6 (9), 10:6 Филип Освалд (Австрия)/Адил Шамасдин (Канада). Те бяха наградени от кмета Йорданка Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай