Гришо започна 2016-а с победа в Бризбейн

Гришо започна 2016-а с победа в Бризбейн | StandartNews.com

Българската ракета Григор Димитров стартира по най-добрия начин 2016 г. В първия си мач от новия сезон, първата ни ракета и партньорът му на двойки Кей Нишикори тръгнаха с победа в Бризбейн.

Двамата се справиха с австрийско-чешкия тандем Доминик Тийм/Лукаш Длоухи. Те преодоляха съпротивата им за по-малко от час и половина и ги елиминираха след успех с 2:0 сета (7:6, 6:2).

Българинът и японецът имаха повече затруднения само в първата част. В нея те стигнаха първи до пробив при 3:1, но веднага след това загубиха подаването си и битката продължи равностойно до тайбрек.

В него Гришо и Нишикори показаха по-стабилни нерви и се поздравиха с успеха след 7:5, за да поведат с 1:0 сета. Във втората част им беше вече далеч по-лесно. Тя беше равностойна до 2:2, след което българо-японският тандем стигна до два поредни пробива и затвори частта и мача при 6:2.

Следващото препятствие пред тях обаче няма да е никак лесно. В спор на четвъртфиналите Димитров и Нишикори се изправят или срещу водачите в схемата Никола Маю/Пиер-Юг Ербер от Франция или бразилско-американската двойка Томаш Белучи/Стийв Джонсън.

На сингъл Григор Димитров стартира участието си в понеделник, като първият му съперник в Бризбейн ще бъде изключително неудобният французин Жил Симон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай