Гришо случайно научил, че има нов съперник

Гришо случайно научил, че има нов съперник | StandartNews.com

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на "Ролан Гарос" след победа над Мохамед Сафуат. Египтянинът замени в последния момент сърбина Виктор Троицки, който се оттегли заради контузия.

След двубоя Гришо разкри, че съвсем случайно Троицки му съобщил за неочакваната смяна. Българинът срещнал из коридорите сръбския си колега, който му пожелал успех. Димитров не разбрал какво има предвид Троицки, който му обяснил ситуацията.

"Не е лесно, когато се случат такива неща, трябва да си готов. Имах нужда от десетина минути да се отърся от това, което мислех да играя и правя, и да видя видеа как играе Сафуат. Защото той вече изигра два мача, което му дава известно предимство", разказа след мача първата ни ракета.

"След това просто трябваше да изляза и да дам най-доброто от себе си. Мисля, че бе добър старт", коментира българинът.

Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу американеца Джаред Доналдсън.

Начинът, по който Сафуат научил, че ще дебютира в основната схема на турнир от Големия шлем, също е доста любопитен.

182-ият в света загуби в трети кръг на квалификациите от Гуидо Андреоци и по жребий бе седми в списъка на "щастливите губещи". Или с други думи шестима тенисисти от основната схема трябваше да се откажат, за да се стигне изобщо до неговото включване. В събота вечер Александър Долгополов се оказа шестият такъв и така египтянинът стана следващ по ред в списъка на чакащите.

В неделя около 10 сутринта местно време Сафуат си тренира на един от външните кортове, след което отива да се запише, че е на разположение при отказване на друг тенисист. Само няколко минути по-късно тур мениджърът му казва, че Виктор Троицки се е оттеглил заради проблем в гърба и че след по-малко от час ще излезе на централния корт "Филип Шатрие" срещу поставения под №4 Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай