Гришо: Сандали с чорапи? Никога! Слипове? Винаги!

Гришо: Сандали с чорапи? Никога! Слипове? Винаги! | StandartNews.com

Тенис звездата харесва стила на Агаси и Джони Деп
Винаги нося гривна, гердан и часовник, разкрива българинът

Григор Димитров може и да е следващият Андре Агаси в тениса. И не само защото талантът му е сред най-големите на корта, което в комбинация с големия му пробив през тази година, го превръща в звездата на US Open.

Както и Агаси преди него, Димитров показва доста завладяващ моден вкус. "Кой може да надмине дънковите къси панталонки на Андре?", с усмивка пита българинът на входа на един от комплексите на Nike в Манхатън. Той е в града, за да помогне в изкарването на пазара за новата тенис колекция Court, която според думите на Григор, носи в себе си доза "бунтарство".

Освен сърцата на милиони фенове по света и на най-популярната тенисистка в последните години Мария Шарапова, Гришо прибави към колекцията си със завоевания и модната библия Vogue - на нашето момче е посветен специален материал в септемврийското издание на списанието, излизащо в САЩ. Хасковлията достойно конкурира най-известните модели с фотосесията си, заснета от Картър Смит. Той позира в дрехи на Ралф Лорен и още веднъж доказва защо всички го смятат не само за бъдещ № 1 в неговия спорт, но и за едно от най-желаните рекламни лица, за което тепърва ще се водят битки за милиони.

Vogue отправя съвсем различен поглед към звездата на световния тенис Григор Димитров.

- Разкажете ни за вашия стил на корта. Има ли цвят, който ви носи късмет?

- Всеки сам работи за късмета си, особено на корта. Все пак харесвам силните цветове - червено и черно. Обичам и да експериментирам. Вярвам, че ако се чувстваш добре и изглеждаш добре, докато играеш, това може да ти даде минимално предимство, от което имаш нужда. Да изглеждаш добре ти носи самочувствие.

Преди всеки мач на "Уимбълдън" сам си гладех екипа

- Заедно с Nike, разработихте новата линия Court. Споделете малко подробности за нея.

- Линията е вдъхновена от тенисисти, които са носили Nike, като Агаси и Джон Макенроу и идеята е да внесе бунтарски дух. Струва ми се, че той е малко позабравен напоследък и затова е време пак да излезе на преден план. Особено при младите тенисисти в тура. Court отразява моята същност, за което съм благодарен на Nike, защото разговарях с екипа от самото начало на работния процес. Получавам страхотна подкрепа - най-добрите екипи, най-добрите дрехи. За мен е чест да ги обличам.

- Имате ли любими дрехи извън корта?

Обичам бохемската визия

По-провиснали блузи с панталони по тялото - например моделите на Рик Оуен. Много ми пасва този небрежен стил, който е много а-ла "Лос Анджелис".

- Имате ли предпочитана марка часовници и обувки?

- Винаги нося гривна, гердан и часовник. Не ми пука, ако не си пасват. Трудно е да посоча една любима марка.

- Боксерки или слипове?

- Слипове! Винаги.

- Разменяте ли си модни съвети с Мария?

- Определено обменяме мнения. Единият лежи и чете списание, а другият е на iPad-a и пита "хей, какво мислиш за това?" Ценя съветите й, защото обожавам начина, по който се облича.

- Почитател ли сте на стила на някой тенисист?

- Бих казал Андре Агаси. Кой може да надмине дънковите къси панталонки на Андре? За мен, той внесе свой собствен стил. Опознах го доста добре и смятам, че е необикновен. Наистина забавен тип. Извън тениса, обичам стила на Джони Деп.

- Има ли нещо, което никога не бихте носил?

- Сандали и чорапи.

- Но това е модно в момента!

- За бога, не! Не бих го пробвал!

- Окей, достатъчно за мода. Кажете ни нещо неочаквано, което никой не знае.

- Обичам In-N-Out Burger. Едно от любимите ми места за хапване набързо.

- Как прекарвате времето си в Ню Йорк, когато не сте с ракета в ръка във "Флъшинг Медоус"?

- Достатъчно ми е просто да се разхождам...

- Имате ли любим ресторант?

Мария винаги избира ресторантите, много е добра в това

Аз предпочитам Сентрал парк. Да пазарувам в Barneys, Bergdorf Goodman. Всички тези магазини са толкова близо и това ми харесва. А и просто да се разхождаш и да се потопиш в града е магическо. При напрегнатия ми график, наистина оценявам тези мигове. Това е добър начин да избягат от тълпата, като се смесиш с нова тълпа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай