Гришо пак до Маша, взе си треньор на Федерер

Гришо пак до Маша, взе си треньор на Федерер | StandartNews.com

Серина отказа Пиронкова от Пекин за 72 минути

Григор Димитров отново бе забелязан на трибуните в Пекин да стиска палци на своята любима Мария Шарапова. Руската тенисистка се справи набързо с Елина Свитолина, победи я с 6:2, 6:2 и се класира за трети кръг на надпреварата. От лагера на хасковлията долетя и новината, че в екипа на нашето момче влиза нов човек. "Дългогодишният физиотерапевт на Роджър Федерер - Стефан Вивие, вече е част от отбор "Димитров".

Страхотно назначение от страна на Григор", сподели в Туитър треньорът Роджър Рашийд. Утре между 9,00 и 9,30 ч сутринта първата ни ракета излиза на осминафиналите в Пекин срещу испанеца Пабло Андухар. Ако българинът успее да се справи със съпротивата му, ще си осигури $62 245 от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста, а на четвъртфиналите го чакат Вашек Поспишил или четирикратният шампион Новак Джокович. Вчера нашият тенисист пусна своя снимка във Фейсбук, на която позира пред графити с огромен череп и пиратски кораб. Гришо е облечен в черно и гледа заплашително, сочейки с пръст рисунката. В Туитър пък 23-годишният хасковлия показва друг свой любопитен фотос с коментар: "Човек в огледалото! Пекински стил!".

В китайската столица Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг като загуби от двукратната шампионка и защитаваща титлата си от миналия сезон Серена Уилямс (САЩ) с 2:6, 3:6 след 72 минути игра. Пловдивчанката все пак взе 95 точки, 25 100 долара и от следващата седмица ще се завърне в топ 50 на класацията на УТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай