Гришо: Дядовците ми даваха от пенсиите си, за да играя

Гришо: Дядовците ми даваха от пенсиите си, за да играя | StandartNews.com

Григор Димитров разкри любопитни подробности от началото на своята кариера. В предаването „Комбина" по Нова телевизия Гришо сподели, че се е налагало дори дядовците му да дават пари от своите пенсии, за да може техният внук да участва на турнири в Европа.

„Още в самото начало, спомням си, че двамата дядовци трябваше да ми дават пари от техните пенсии, за да отида да играя някъде в Европа. Те (родителите на Григор б.р.) няма да ми кажат повечето от това, но със сигурност са минали през много и са се лишавали от много. Това е нещо, което няма да забравя никога", призна Димитров

Григор Димитров призна, че 2015 е била най-трудната година в кариерата му. Той обясни, че това до голяма степен се е дължало на смяната на ракетата му и на промените в екипа му. Димитров обаче увери, че вече всеки в екипа му знае своята роля и самият той е по-спокоен.

„Спомням си, когато започвах да тренирам. Баща ми беше направил една малка групичка, аз бях най-малък и винаги бях последен във всичко, а това според мен е много важно, защото винаги трябва да има някой, който да е по-добър от теб, да ти помага", разказа Григор.

„Не бих казал, че е бил строг, но тази връзка между родител и треньор е много тънка. Когато бяхме на кортовете, често се карахме, противоречахме си за много от нещата. За много неща трябваше да бъде строг с мен."

„Винаги е имало моменти, в които ако си загубил мач, който знаеш, че няма как да го загубиш или си пропуснал много възможности, психически започваш да се съмняваш в себе си, но не до такава степен да кажа, че се отказвам. Най-дългият период е 3-4 дни. Но е нужно, особено ако имаш няколко турнира, които са много колебливи и не можеш да покажеш себе си."

„Тази година няколко пъти ми се беше случвало, особено като сменях ракетите, беше много трудно. Това е да смениш оръжието си. Колкото и да тренирах, нищо не се получаваше, каквото и да опитвах нищо не се получаваше. Но там е моментът на отбора, да са до теб, да те подкрепят максимално. Както и семейството, те са най-големият фактор."

„Със сигурност можех да имам много по-добри резултати. Изведнъж много неща се струпаха."

„Отборът – това бе от най-тежките моменти за мен. Да се разделя с треньора си, с масажиста. Отне ми много време да търся нов треньор, нов фитнес треньор, нов масажист. Отразява се със сигурност. Аз съм емоционален човек и такива неща не ме карат да се чувствам много разколебан, но са ми в главата, искам да имам правилен отбор до себе си."

На въпрос, дали това е била най-трудната му година, Димитров отговори: „Със сигурност, да. Имаше много неща, които не бяха на мястото си и ми отнеха много време. Знаех, че ако взема грешно решение, ще ми трябва още време. Все пак съм на 24, целя се в по-голямо постоянство. Вече съм по-спокоен. Всеки в отбора знае своята длъжност, всеки знае програмата, всеки знае, върху какво трябва да работим. Започваме да градим от самото начало."

„С Никол Шерцингер се познаваме, срещали сме се няколко пъти, приятели сме, но между нас няма нищо повече", призна в ексклузивно интервю за „Комбина" най-добрият български тенисист Григор Димитров.

„Не бих казал, че жените пречат на играта ми, но в последните няколко месеца съм изцяло отдаден на работа и на неща, за които нямах време преди", каза още той.

„Чупил съм ракети, защото съм бил ядосан. По време на тренировки го правя по-често, отколкото по време на мач. Преди 4-5 седмици за последно счупих ракета", разказа Гришо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай