Григор си пожела титла от Големия шлем

Григор си пожела титла от Големия шлем | StandartNews.com

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров каза, че новото му желание е да триумфира с титла от Големия шлем. Първата ни ракета победи белгиеца Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3 във финалния турнир на АТР в Лондон.

Българинът има пет победи в пет мача при дебюта си в турнира, с което заработи чек за 2,59 милиона долара и 1500 точки за световната рантглиста.

"Естествено една от основните ми цели е спечелване на титла от Големия шлем. Това винаги е било моя мечта. Мисля, че се приближавам към осъществяването й. Постигал съм добри резултати в турнирите от Шлема в миналото, но сега трябва да стана още по-постоянен и в същото време да се възползвам от всяка открила се възможнвост, както се случи в Лондон.

Да, титлата тук е страхотно, невероятно постижение за мен. Но има какво още да покажа, искам да играя още по-добре и още по-добре", сподели хасковлията. Първата ни ракета записа най-добрия сезон в кариерата си, в който триумфира с четири от осемте си титли, както и се отличи с първи триумф в сериите "Мастърс" в Синсинати през август.

Той предвижда интригуваща 2018 година, в която ще играят отново на корта възстановилите се от контузии Анди Мъри (Великобритания) и Новак Джокович (Сърбия).

"Следващата година очевидно ще бъде много интересна, особено в началото. Има няколко страхотни тенисисти, които се завръщат на корта. А тези играчи не могат да бъдат отписвани в нито един момент", каза още българинът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай