Григор приключи с авантюрата си в Китай

Григор приключи с авантюрата си в Китай | StandartNews.com

Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира в китайската столица Пекин. Българинът допусна поражение във втория от сърбина Душан Лайович след 6-4, 2-6, 6-4. По този начин 27-годишният тенисист ще загуби доста точки за световната ранглиста, след като миналата година достигна до полуфиналите на надпреварата, където загуби от бъдещия шампион Рафаел Надал.

Двубоят започна равностойно, но грешките на Димитров бяха твърде много. Именно те костваха на българина откриващата част, след като Лайович проби първо в деветия гейм, а след това с ас затвори първия сет в своя полза.

Във втория поставеният под номер 3 в основната схема българин поведе рано с пробив за 2-0, но 55-ият в света върна пробива в следващия гейм. Последва нов брейк за осмия в света, а след това той спокойно завърши сета и вкара мача в трета решителна част.

Там, противно на логиката, Лайович първи проби подаването на съперника за 3-1, но Григор се завърна в сета и мача веднага след това. Българинът обаче отново се пропука след воле в мрежата и двойна грешка, за да даде пробив аванс на сърбина отново в деветия гейм. Лайович сервира великолепно под напрежение и подобно на първия сет, затвори и срещата с ас. Следващият му съперник ще бъде определен от победителя в двойката Кайл Едмънд и Матео Беретини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай