Григор посегна към титлата без игра

Григор посегна към титлата без игра | StandartNews.com

Григор Димитров извади страхотен късмет. След победата над амортизирания Рафаел Надал, българският тенисист получи подарък от съдбата и профуча през полуфиналите на турнира в Пекин, без да му се налага да играе. Това стана, след като съперникът му в предпоследния двубой - канадеца Милош Раонич, се отказа принудително заради контузия в глезена, придружена със силни болки.

Така в неделя Димитров има шанса свеж да се пребори за първи трофей в третото си участие на финал през тази година. Срещу него ще бъде британецът Анди Мъри, който в полуфиналите би с лекота Давид Ферер с 6:2, 6:3. Досега двамата с Григор са се срещали 10 пъти, като шотландецът води със 7:3 победи. От началото на настоящия сезон двамата имат по разменена победа – Григор се наложи с 2:1 сета на „Мастърс 1000" турнира в Маями, а в началото на септември Мъри взе реванш и надви с 3:0 сета българина на осминафиналите на "Ю Ес оупън".

С достигането до финала в Пекин Григор Димитров си гарантира 300 точки за ранглистата и 311 650 долара от наградния фонд. А ако спечели, българинът ще заработи 500 точки и 663 575 долара. За Мъри финалът е поредната стъпка към първото място в световната ранглиста на Новак Джокович.

Изтеглен беше и жребият за мастърса в Шанхай следващата седмица, където Григор ще стартира срещу французина Ришар Гаске.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай