Григор е на финал

Григор е на финал | StandartNews.com

Григор Димитров победи и на полуфиналите на тенис турнира „София оупън" и утре (неделя) излиза за трофея. Там го чака белгиецът Давид Гофен, който вече яде бой от него на четвъртфиналите на „Аустрелиън оупън" миналия месец.

Българският тенисист спечели може би най-лесния си мач и разби грузинеца Николоз Басилашвили с 6:1, 6:3 за 63 минути.

В „Арена Армеец", в която за пръв път билетите бяха разпродадени, зрителите видяха очевидна разлика в класите между 13-ия и 87-ия в света.

Григор спечели с лекота първия сет с 6:1 само за 21 минути. Българският тенисист взе първите 2 гейма "на нула" и поведе на грузинеца с 5:0 за впечатляващите 13 минути. Звездата на турнира демонстрира добра смяна на темпото и майсторски ретур.

Във втория сет Григор се отпусна, а съперникът му натисна педала и играта беше изравнена и гейм за гейм до 3:3, след което Григор проби, затвърди пробива с 5:3 и затвори мача.

"Най-лошо е да подцениш някого, коментира Григор за развитието във втория сет. - Трябва да имам респект към всеки противник. Сега се вълнувам, неделя ми е най-добрият ден за игра. Щастлив съм, трябва да бъда постоянен, и да изляза и да изиграя един добър мач. Със сигурност Гофен иска реванш от предишната ни среща и го получава", допълни Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай