Григор Димитров: Знам, че мога да обърна всеки мач

Григор Димитров: Знам, че мога да обърна всеки мач | StandartNews.com

Ню Йорк. Григор Димитров заяви слез класирането си за осминафиналите на US Open, че въпреки много лошия старт на мача си срещу белгиеца Давид Гофен, не е изгубил вяра в силите си и е стигнал до успеха.

В мач от третия кръг на US Open Григор Димитров победи Давид Гофен от Белгия с 0:6, 6:3, 6:4, 6:1.

След двубоя пред официалния сайт на US Open Димитров каза, че двубоят е стартирал много зле за него, като в първия сет нищо в играта му не се е получавало. Той анализира, че Гофен е печелил всички разигравания и играта му е била повече от прекрасна. Българинът добави, че лошото начало не го е накарало да изгуби вяра в силите си, а го е амбицирало още повече.

Григор Димитров каза, че е успял да запази самообладание, вярвайки че рано или късно ще направи обрат, и това е станало.

Българинът добави, че се чувствал физически много добре, което му е давало допълнителна увереност в силите. Във втория сет е намерил играта си и е поел контрола върху мача, като не го е изпуснал до края.

На осминафиналите на състезанието българският тенисист ще играе срещу Гаел Монфис от Франция.

"Вероятно преди година и половина щях да имам много повече трудности в такъв двубой. Работих усилено с Роджър Рашийд и заедно подредихме цялата картина. Сега след загубен сет срещата за мен не е приключила. Зная, че мога да обърна бързо всеки мач, защото притежавам нужните способности, за да го направя", каза Димитров.

Той призна, че е започнал "леко небрежно" двубоя и донякъде отдаде това на смяната на корта заради дъжда в Ню Йорк. Българинът отчете и отличната игра на Гофен.

"Давид беше невероятен в първия сет. Опитите ми да направя нещо просто не бяха достатъчни. Играта му беше прекалено добра, но не загубих вяра във възможностите си. Беше шокиращо да загубя с 0:6, не си спомням кога за последно ми се е случвало", коментира осмият в света.

"Очаквах да имам проблеми със сервиса си и във втората част, но исках да остана спокоен и стабилен психически. След спечелването на втория сет усетих, че играя своя тенис, докато неговото ниво спадна", обясни Димитров.

"С Гаел ще бъде забавно. От него може да се очаква всичко, ще бъде страхотен двубой. Доволен съм, че стигнах до втората седмица на US Open. От този момент вече всичко в турнирите от Големия шлем работи за теб. Чувството вече е напълно различно. Всичко около теб на корта ти влияе положително и няма как да не покажеш добър тенис", завърши Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай