Григор Димитров с трудна победа на старта в Базел

Григор Димитров с трудна победа на старта в Базел | StandartNews.com

Григор Димитров започна участието си на турнира в Базел с много тежък, но успешно завършил двубой срещу 17-годишния Александър Зверев - 2:6, 6:4, 6:2. Срещата бе неочаквано трудна за българина, който бе много далеч от най-добрата си игра.

Първият сет започна с пробив за Зверев. Ударите на Димитров рядко намираха целта, а германецът с лекота увеличаваше преднината си. При 4:2 Зверев пропиля три брейкпойнта, но все пак реализира такъв и след 18 непредизвикани грешки на опонента му в частта бързо я затвори в своя полза.

Вторият сет започна по коренно различен начин. Димитров сякаш бе намерил ритъма си и безпроблемно спечели подаването на младока и дръпна с 3:0. Тогава той отново забави движенията си и позволи изравняване до 3:3.

Българинът подари още две възможности за пробив с три двойни грешки, но успя да ги отрази. Той започна да залага на повече игра от бекхенд и слайсове, което му отплати и при 5:4 вкара втората си точка за пробив за изравняване на резултата в мача.

Развитието на срещата разконцентрира Зверев и той започна да губи предимството си. Германецът спаси брейкпойнт при 1:2, но следващото му подаване бе пробито. Димитров се откъсна напред с 4:2, с което сломи съпротивата на младия си опонент и не след дълго се поздрави с победата.

Във втория кръг на турнира българинът ще се изправи срещу Вашек Поспишил от Канада. Срещата между тях е в четвъртък не преди 21.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай