Григор: Болезнена загуба, но си свърших работата

Григор: Болезнена загуба, но си свърших работата  | StandartNews.com

Първата ни ракета Григор Димитров призна, че е разочарован след загубата от Роджър Федерер и отпадането от Australian Open. Той определи поражението като болезнено, но все пак добави, че си тръгва от Австралия доволен от изминалите дни.

"Имам усещането, че можеше да играя и по-добър тенис през целия мач. След втория сет ударите ми станаха малко плоски. Целта ми в Австралия бе да изиграя много мачове, играх десетина, значи постигнах каквото исках. Надявах се на по-добър резултат, няма да лъжа. От подобни загуби винаги боли, но от друга страна в последно време не съм играл подобни мачове. Можех и по-добре да се представя, просто от известно време не съм играл мачове на такова ниво и е хубаво, че имах такава възможност. Имам леки болки в лакътя, както казах – изиграх доста мачове и нямах време за почивка. От Бризбън отидох в Сидни и почти всеки ден имах двубои. След финала долетях направо тук и играх в понеделник. Имах ден почивка между двете срещи, но очевидно не е достатъчно. Трябваше ми известно време да се адаптирам, да усетя ракетата си – дребни неща, които обаче не бяха наред. Знаех, че има риск, но постигнах каквото исках в Австралия, затова ще продължа с високо вдигната глава, ще продължа да работя и да играя", коментира Димитров, цитиран от tenniskafe.com.

"Бавно нещата си идват на мястото, но когато загубиш мачове срещу топ играчите, тогава виждаш колко много работа още имаш да свършиш, което е хубаво за екипа ни – помага ни да видим къде сме и какво още трябва да свършим. В същото време това не ме обезкуражава, не губя всеки мач. Мисля, че в началото на годината показах хубав тенис и това е важното. Предстоят още много турнири. Имам намерение да изляза на корта и да използвам натрупаната самоувереност към момента и ще продължа да опитвам. Всеки мач е различен и в момента аз съм концентриран върху собствената си игра", добави той.

"Всеки един сезон човек учи много за себе си и за играта си, 2014-а беше невероятна година, носех се на гребена на вълната. Печелех точки, играех добре, имах лесни жребии през цялото време, а това доста променя нещата. Следващият сезон беше доста тежък – имах проблеми с ракетата, имаше смени в треньорския екип, а всичко това е важно, изморява те и ти отнема от вниманието. В следващия момент осъзнаваш, че си в трудна ситуация. Това се случи с мен", каза още Димитров. 

На въпрос дали ще играе на турнира в София, Гришо отговори: "В момента все още не сме наясно с турнирите, в които ще играя и какво ще правим след Мелбърн. Очевидно е, че за мен е много важно в този момент да си почина и да преценим накъде ще се отправим."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай