Ферер спря Гришо в Монте Карло

Ферер спря Гришо в Монте Карло | StandartNews.com

Монте Карло. Испанецът Давид Ферер спря Григор Димитров по пътя му към четвъртфинала на Мастърс-а в Монте Карло. Поставеният под №6 в схемата на турнира Ферер спечели мача за 96 мин с 6:4, 6:2. Така испанецът взе реванш от Димитров за загубата на финала на турнира в Стокхолм през 2013-а. Общо до домента двамата са изиграли 5 пъти, като испанецът, който бе финалист в Монте Карло през 2011-а има вече 4 победи.

Двубоят почна отлично за Григор, който направи ранен пробив и поведа с 2:0. След това обаче Ферер се съвзе и дръпна с 5:2. Поставеният под №12 в схемата Гришо върна един пробив за 3:5, но след това двамата си размениха по един гейм и испанецът спечели сета с 6:4 за 53 мин. Вторият сет започна отново с гейм за Григор. Ферер обаче си взе своя, а после проби Димитров и пак спечели подаването си за 3:1.

Българинът си спечели макар и трудно подаването за 2:3. Без да греши испанецът си взе подаването, а после направи и пробив за 2:5. Ферер си спечели и подаването, а с това и сета с 6:2 и мача.

Преди този двубой Гришо направи съвместна тренировка с голямата звезда Роджер Федерер, но и това не му помогна за да преодолее Ферер. За двете си победи в Монте Карло Димитров взима 90 т за световната ранглиста и чек за 35 775 евро. Гришо обаче не успя да защити 180-ете точки спечелени в Монте Карло преди година. За място на полуфинала Ферер ще срещне №1 в света и в схемата на турнира Рафаел Надал (Исп).

Рафа срази на 1/8 финала Андреас Сепи с 6:3, 6:1 и така записа своята победа №300 на клей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай