Федерер отново спря Гришо в Базел

Федерер отново спря Гришо в Базел | StandartNews.com

Григор Димитров приключи участието си на турнира в зала в Базел. Тази вечер Роджър Федерер би нашето момче след 7:6(4), 6:2 и ще играе в полуфиналите с Иво Карлович.

Димитров бе равностоен противник в първия сет. Той изпусна възможност да вземе първата част. При 6-5 за него той пропусна 4 сетбола при подаване на Федерер. Последва тайбрек, който опитният тенисист спечели със 7-4. Федерер направи пробив във втория гейм, първи в срещата, затвърди го и преднината му стана 3-0. Димитров не успя да го върне и допусна нов в осмия гейм.

Срещата между Гришо и Роджър бе от четвъртфинала от турнира в зала в Базел. Някои от разиграванията между двамата ще претендират за класацията „Shot of the day" на АТР за деня.

Григор не печели нови точки към актива си за финалния Мастърс в Лондон, но след отказването на Рафаел Надал има повече шанс.

Преди това Димитров и Федерер са се срещали един път. През 2013 г. Роджър се наложи над българина с 2:0 сета на четвъртфинала в Базел.

Междувременно Рафаел Надал отпадна от хърватина Борна Чорич – 6:2, 7:6. Младежът, който е едва на 17 години, има четири победи на ниво ATP в кариерата си. На полуфинала той ще играе срещу белгиеца Давид Гофен, който надви Милош Раонич (Канада) - четвърти поставен и пряк конкурент на Димитров за финалния Masters в Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай