Денят настъпи: Гришо се изправя срещу Монфис

Денят настъпи: Гришо се изправя срещу Монфис | StandartNews.com

Неповторимо по размерите си шоу очаква българските фенове в днешния съботен ден. Звездата в тениса Григор Димитров ще изиграе демонстративен мач, при това пред родна публика.

Българският състезател ще излезе срещу Гаел Монфис в Арена Армеец София, като билетите за спектакъла бяха разпродадени за съвсем кратък период от време. Мачът стартира в 20.00 часа и ще можете да го проследите на живо в Gong.bg, Нова телевизия и Gong Play.

Уникалното шоу се случва за първи път у нас в тези размери. Феновете на Григор Димитров са от най-различни поколения, от най-малките, които се опитват да тръгнат по неговите стъпки, до най-големите, които се гордеят с постигнатото от българина до този момент.

Часове преди срещата с Гаел Монфис Григор Димитров ще влезе в ролята на треньор за най-малките ни таланти. След това ще премери сили и с по-възрастни любители на този спорт, пише gong.bg. Кулминацията обаче ще бъде в 20.00 часа, защото съперникът на Григор Димитров е един от най-атрактивните за подобни битки. Може и да няма трофей от Голям шлем, но това не го прави по-малко приятен за гледане. Напротив! "За мен тенисът не е работа. Тенисът е просто спорт и ако усетя, че съм се преситил, веднага си бия камшика", споделя самият Гаел Монфис.

Организаторите, които подготвят спектакъла месеци наред, обещават тенис на най-високо ниво. Мачът ще се играе по правилата на мъжкия професионален тенис - 2 от 3 сета, няма да носи точки за световната ранг-листа, но ще бъде истински сблъсък между двама от най-атрактивните играчи в ATP.

Плановете на "домакините" са всяка година преди Коледа в България да играят благотворително най-елитни световни спортисти. За първи път у нас зрителите ще наблюдават мъжки професионален тенис мач на световно ниво, а като познаваме и двамата играчи, шоуто е гарантирано.

„Това ще бъде един 100% конкурентен и истински мач, въпреки че е с демонстративен характер. Мачът ще се гледа на 2-3 метра разстояние. В трибуните на залата няма никакви места. Всички билети се продадоха за десет дни", коментира журналистът Асен Григоров, който е един от организаторите на събитието.

Въпреки жълтите световни издания обявиха преди няколко дни за евентуална връзка между певицата Никол Шерцингер и Григор Димитров, мениджърът на тенисиста ни бързо отрече слуховете.

Въвежда се и временна организация на движение за провеждане на демонстративния мач в зала „Арена Армеец". Това съобщиха от пресцентъра на Столича Община. От 19.00 до 22.00 часа се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства в крайна дясна лента на двете пътни платна на бул. „Асен Йорданов" между бул. „Шипченски проход" и „Площад на авиацията", без да се засягат спирките на масов градски транспорт. От 19.00 до 22.30 часа всички превозни средства на масовия градски транспорт, движещи се по бул. „Цариградско шосе" над „Площад на авиацията" ще минават през „Площад на авиацията" и ще спират двупосочно на площада на спирки „Площад на авиацията".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай