Бодигардове спасяват Гришо

Бодигардове спасяват Гришо  | StandartNews.com

Хасковлията обърна за 2 часа квалификанта Рамос

Добре сложени бодигардове спасиха Григор Димитров от феновете му след драматичната победа над Алберт Рамос (Исп) в мача от втория кръг на Мастърса в Монте Карло. Българският ас обърна квалификанта с 4:6, 6:2, 6:4 за точно 2 часа.

Отново в помощ на Димитров се включи и българската агитка, която му вдъхна кураж и го вдигна за обрата.

Секунди след двубоя над 250 фенове на Гришо го атакуваха за автографи и селфита в единия край на "Корта на принцовете". Наложи се да бъдат извикани гардове, които да изведат Гришо към съблекалнята. Успехът е трети за Димитров срещу 101-ия в света Рамос от 4 мача играни между двамата досега. Испанецът показа зъби в първия сет, когато проби Гришо още в първия гейм. До края българинът не успя да върне пробива и Рамос взе сета. Във втория Димитров взе нещата в свои ръце и за 30 минути го спечели с 6:2. В решителния сет хасковлията направи пробив за 3:1 и малко след това затвори мача с 6:4.

Така в третия кръг на турнира в Монте Карло в опит да стигне за втора поредна година до четвъртфинал Гришо ще срещне финалиста от 2011 г. Давид Ферер (Исп). Мачът ще е трети поред на Димитров срещу испански тенисист в Монте Карло. Със сигурност на него ще присъства и таранът на "Монако" Димитър Бербатов.

С победата си над Рамос Димитров си осигури чек за 35 775 евро и 90 точки за световната ранглиста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай