Безапелационен Григор отива на четвъртфинал в Базел

Безапелационен Григор отива на четвъртфинал в Базел | StandartNews.com

Базел. Първата ни ракета Григор Димитров си осигури място на четвъртфинала на тенис турнира в Базел с награден фонд 1.9 милиона евро, като не даде никакъв шанс на канадеца Вашек Поспишил с 6:2, 6:2. 

Българинът беше изключително концентриран и допусна много малко непредизвикани грешки. Връщаше отлични дълбоки ретури, с които разстрои играта на Поспишил, който е 44-ти в света. Канадецът записа и голям брой грешки от форхенд, които му донесоха и категоричната загуба.

И двата сета започнаха с първи гейм за Поспишил на 0 за Димитров, но след това Гришо реализира пробив за 2:1, а после и за 5:1. Българинът не допусна нито една възможност за пробив и записа отлична защита срещу мощните удари на съперника.

За представянето си в турнира досега Димитров защити 45-те си точки от миналата година и добави и 18 хиляди евро към банковата си сметка.

На четвъртфинала Григор се изправя срещу легендата Роджър Федерер, който спечели своя осминафинален мач срещу Денис Истомин от Узбекистан с 3-6, 6-3, 6-4. Мачът е тази вечер от 21.00 ч. българско време.

Григор за пореден път стана №1 при ударите на деня, след като в първия сет срещу Поспишил направи забележителна комбинация – лоб между краката с гръб към корта, т.нар. "хотдог", а след това минаващ бекхенд по правата.

Междувременно канадецът Милош Раонич, поставен под номер 4 в основната схема, отстрани левичаря Доналд Йънг (САЩ) с 6:4, 6(5):7(7), 7(7):6(2) след 2 часа и 18 минути игра, като отбеляза 22 аса. На четвъртфиналите Раонич ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофин.

За място на полуфинала ще се бори и хърватинът Иво Карлович, поставен под номер 8 в схемата. Той направи обрат срещу френския квалификант Кени Де Шепър и го елиминира с 6(6):7(8), 6:4, 6:3. 


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай