Българче спори за титла от "Ролан Гарос"

Българче спори за титла от "Ролан Гарос" | StandartNews.com

Български тенисист ще играе финал на "Ролан Гарос". Става въпрос за 18-годишния Васил Кирков, който стигна до двубоя за трофея в надпреварата на двойки при юношите. Кирков живее от малък в САЩ и се състезава под американския флаг като е сред най-обещаващите таланти зад Океана.

В Париж Кирков играе в тандем с Дани Томас, а на полуфинала двамата постигнаха драматична победа с 6:3, 2:6, 10:8 над австрийско-чешкото дуо Юрий Родионов и Михаел Връбенски. Тя бяха поставени под номер 4. Преди това двамата постигнаха три двусетови победи. В надпреварата на сингъл Кирков отпада в първия кръг след поражение с 6:0, 6:7(4), 2:6 от ирландеца Саймън Кар. Роденият в Асеновград тенисист постигна солидни успехи като юноша, а към момента играе главно в най-ниското ниво на професионалния тенис - Фючърсите.

В същото време организаторите на Откритото първенство на Франция по тенис разкриха каква ще бъде част от церемонията преди финалните двубои на "Ролан Гарос". Купите ще бъдат донесени на корт "Филип Шатрие" в специални куфари. 

Утре Никол Кидман и златният медалист в бокса от Рио Тони Естанге, който е годеник на Мозли, ще покажат на публиката "Трофея на мускетарите" преди мъжкия финал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай