15:50 ч.

26.08.16

2 мин.

2430

0

0

12 българи влязоха в основната схема на Asarel Bulgaria Open

от Пламен Петров |

12 българи влязоха в основната схема на Asarel Bulgaria Open

Общо 12 български тенисисти извоюваха място в основната схема на Международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, който се провежда в Панагюрище. Това Това са Теодор Александров, Кирил Попов, Петко Габровски (на снимката), Светозар Стоянов, Стефан Тодоров, Радослав Камберов, Станислав Голованов, Петьо Кръстев, Константин Вътов, Денис Бекир, Владимир Петков и Стефан Попов.


Международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open бе официално открит вчера в зала „Арена Асарел" от кмета на община Панагюрище г-н Никола Белишки, г-н Делчо Николов, изпълнителен директор на генералния спонсор „Асарел-Медет" АД и председателят на Сдружение „Асарел България Оупън" Иван Александров. Специален гост на събитието бе и г-н Гу Хонсин, Съветник по културните въпроси към посолството на Китайската Народна република в България.


„За втора година град Панагюрище е спортната столица на България със 140 прекрасни спортисти от 23 държави и 3 континента. 32 квалифицирани съдии ще отговарят за безупречното ниво на съдийството в хода на състезанието, каза г-н Иван Александров в речта си по време на церемонията откриването на турнира. Наградният фонд е 80 000 долара а статутът на нашия турнир вече е от Мейджър сериите. Това че състезателите са с 50 повече, а държавите са с 3 повече ме кара да вярвам, че сме на правия път".


Също вчера при турнира за двойки квалификациите преодоляха три български тандема. При мъжете напред в турнира продължават Теодор Александров/Петьо Кръстев, а при жените - Анелия Карова/Елица Замфирова и сестрите Красимира и Мария Йовкови.


За съжаление Анелия Карова не успя да се касира в основната схема при жени сингъл след като по-рано днес отпадна от Андреа Драгоман (Румъния) с 0-4 гейма, а националната ни шампионка при жените Красимира Йовкова загуби от Екатерина Гусева, Русия, с 2-4 гейма.


След като дебютира в световния календар на ITTF през 2015 г. като турнир от Challenge сериите и с награден фонд от $35 000, през 2016 ASAREL Bulgaria Open е вече в по-високия Major клас на ITTF World Tour. Наградният фонд от $80 000 е най-високият в света за турнир от Major-сериите и е вторият по големина в Европа след турнира в Германия, който обаче е от по-високия клас Super series. В тазгодишното издание на турнира участват 140 състезатели от 23 държави.


Генерален спонсор на турнира отново е „Асарел-Медет" АД, най-значимото и структуроопределящо предприятие за региона, а инициативният комитет, както и миналата година, ще разчита на ползотворното партньорство с Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по тенис на маса, Община Панагюрище и „Асарел-Медет" АД. Организатор на турнира е Сдружение „Асарел България Оупън" с председател Иван Александров и почетен председател проф. д-р Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет" АД.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент