12 000 лв награден фонд на Албена къп 2018

12 000 лв награден фонд на Албена къп 2018 | StandartNews.com

Седмото издание на най-големия в страната футболен турнир за аматьори Албена Къп предизвиква огромен интерес. До този момент са се записали за участие 28 отбора, а поради много желаещи организаторите удължават срока за подаване на заявките до 11 юни.

Тазгодишното издание ще се състои от 14 до 17 юни. Общият награден фонд е 12 000 лв. – най-големият за проява от подобен характер у нас, като за шампионите са предвидени 3200 лв.

„Това лято покрай турнира ще се състои и Национален фестивал за народни танци „Хоро се вие, извива". По този начин проявата ще стане още по-колоритна и многообразна," заяви на пресконференция днес Наталия Димитрова от екипа на организаторите.

Спортният директор на турнира Стефан Йорданов даде повече подробности за регламента и организацията. „Съобразно броя на заявките, отборите ще бъдат разделени в предварителни групи, след това шампионът ще бъде излъчен в директни елиминации. Турнирът е от най-висок ранг и това е гаранция, че в него ще участват най-силните тимове в страната. Имам информация, че част от тях се готвят много сериозно в продължение за цялата година," каза още Йорданов. Право на участие имат лица, навършили 18 години, без картотекираните сезон 2017/2018 в първа, втора и трета футболни лиги на България.

На срещата с медиите присъства и легендарният треньор Димитър Пенев, който традиционно е патрон на турнира Албена Къп. „Благодаря на организаторите, че отново ме поканиха. "Албена е курорт силно свързан с футбола. В него още през 1966 г. се готвехме за Световното първенство. После дълги години той бе домакин на силни международни турнири, много отбори провеждат там зимната си подготовка. Искам да благодаря на Анатоли Илиев, който запазва и награжда формата на турнира през годините, винаги виждаме там млади и талантливи момчета, а според мен много от тях – дори и като аматьори – превъзхождат като качества част от чужденците, които играят в българското първенство," каза още Пенев.

Според извелия България до световен бронз треньор, фактът че турнирът съвпада със старта на Мондиала в Русия ще спомогне участниците в Албена да играят един срещу друг, но след това да гледат и коментират заедно мачовете на най-добрите на планетата.

Организаторите от Албена и Турист Спорт Холидейс са се погрижили лятото да започне с много емоции, съчетани с отличните хотели и перфектните спортни съоръжения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай