Звезден поклон за поляците

Вратарят на Полша Лукаш Фабиански си прави селфи със семейството си

Звезден поклон за поляците | StandartNews.com

Като ми платят почвам да вкарвам, шегува се Лева

Цяло съзвездие празнува класирането на Полша за четвъртфиналите на европейското първенство. В събота "дружината" мина през лотарията на дузпите, но отстрани Швейцария (5:4, 1:1 в редовното време). След мача големият актьор Ръсел Кроу отново поздрави тимът на Адам Навалка. "Добра работа, Полша! Чакам още повече работа и още победи. Стискам палци", написа Гладиатора. Най-добрата полска тенисистка Агниешка Радванска пък върна в правата вяра колежката си Каролин Вожняци. Макар и датчанка по паспорт, Каролина е с полски корени и го показа. "Новата ни фенка. Давай Полша", написа Ага под снимка на двете.

Дори полският Дейвид Бекъм - Радослав Майдан заедно с жена си Маргарет Розенек изпаднаха в екстаз. "Радослав едва не получи инфаркт, а аз още плача от радост", написа Розенек. Двамата често са сравнявани със семейство Бекъм, тъй като Майдан е бивш национал на Полша, а сега - модел. Розенек пък е една от най-известните певици в страната.

Звездата на Полша Роберт Левандовски също бе много щастлив, въпреки че все още няма гол от игра на Евро 2016. Нападателят на "дружината" заяви: "Сега ще говорим с федерацията за премиите. Като ми платят почвам да вкарвам", заяви шеговито Лева.

Селекционерът Адам Навалка бе на седмото небе. "Този мач предизвика множество емоции, а нашият отбор свърши много добра работа. Гледаме с увереност към следващата среща. Все още има какво още да покажем. Благодаря на момчетата", обяви Навалка.

Уелс празнува с танци и селфита

Уелс продължава да пише история. Не само, че отборът за първи път играе на европейско първенство, но в събота стигна и до четвъртфиналите. Това стана след 1:0 над Северна Ирландия. А Гарет Бейл компанията веднага го удариха на празненства. Още в съблекалнята се завихриха луди танци. Най-активен бе халфът на "Кристъл Палас" Джо Ледли. Той показа завидни умения и върху масичка, а съотборниците му пригласяха. После стана време и за снимки. Всички футболистите си направиха селфита и заляха социалните мрежи. Звездата на Уелс Гарет Бейл, който е печелил всичко на клубно ниво също се разваше като малко дете. "Какво да кажа. Ние знаехме, че ще бъде грозен мач за гледане и това не е неуважение към Северна Ирландия. Те направиха наистина този двубой труден за нас и ни лишаваха от пространство. Отборът е най-важното нещо. Чувствам се супер. Просто невероятно", заяви той. Днес обаче се наложи да нахлузи два специални ботуша, за да може да се възстанови за следващата битка.

Бойкотираха прибирането на Швейцария

у дома. Доста малко фенове се събраха за да посрещнат националите, които днес се завърнаха в родината си. В събота "кръстоносците" паднаха драматично с дузпи от Полша. Явно доста от привържениците са ядосани на отбора. От летището обаче се опитаха да замажат нещата. "Не казахме кога се прибира отбора, защото в неделя летището в Цюрих е доста пълно", обясниха хора от терминала.

Иначе в социалните мрежи феновете простиха на Гранит Джака, тъй като само той изпорти дузпа. И това се оказа решаващо за отпадането на швейцарците.

Доста от играчите на "кръстоносците" пък скочиха на полските си колеги. Още след края на дузпите се разрази скандал на терена. Поляците почнаха да празнуват класирането си пред феновете от Швейцария, които веднага започнаха да ги замерват с пластмасови чаши и кенове. "Доста непрофесионално. Левандовски ми се извини, но това не е достатъчно", обясни Шакири.

И свещите на Федерер на помогнаха

на Швейцария. Легендата в тениса написа, че е запалил няколко преди дузпите срещу Полша за да моли. "За съжаление, нямахме късмет. Гледахме мача със съпругата ми и съм в доста лошо настроение", написа швейцарският тенисист.

Загубихме покера

обяви селекционерът на Швейцария Владимир Петкович. "Играхме добре, имахме много шансове и заслужавахме нещо друго. Имало е и други емоционални моменти, но сега това не е важно. Жалко е, защото момчетата дадоха всичко", обяви Петкович.

Жестоко беше да паднем

с автогол. Това заяви селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл. Тимът му загуби след като Гарет Макоули си вкара топката в мрежата 15 преди края на мача с Уелс. "Беше много напрегнат мач. Дълго време бяхме по-добрият тим. Твърде жестоко е да загубим така. Заслужавахме поне продължения. Трябва да приемем нещата, каквито са и да се поучим от това", сподели О'Нийл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай