Жоро Миланов вдигна 13 кг купа в Русия

Жоро Миланов вдигна 13 кг купа в Русия | StandartNews.com

Националът ни подаде за гол пред Фабио Каопело

След шампионската титла на Русия Георги Миланов спелели и Суперкупата на страната. Трофеят, тежащ 13 кг, е шести в историята на на ЦСКА М. Българският национал започна титуляр и игра 90 мин при победата на столичните "армейци" с 3:1 срещу "Ростов". Бившият футболист на "Литекс" изкара втори жълт картон на Александър Гацкан в 61-ата мин и подаде за третото попадение на своите, като качи топката на главата на Сейду Думбия в 80-ата.

От ВИП ложата на стадиона в Краснодар мача изгледа селекционерът на Русия Фабио Капело. Хрвойе Милич откри за "Ростов" в 37-ата мин, след почивката обаче московския гранд стигна до пълен обрат. "Ростов" доигра срещата с 9 души, след като и Канга Каку беше изгонен.

Най-авторитетното спортно издание в Русия "Спорт-Експрес" оцени Миланов с 5,5. "Българинът трудно се предвижваше от защита в атака и действаше несигурно срещу халфбековете на съперника", критикува го вестникът.

Миланов се представи много силно в предсезонните проверки на на ЦСКА и титулярното му място засега изглежда гарантирано. Руския шампионат стартира на 1 август, ден по-късно "армейците" са домакини на друг московски тим "Торпедо".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай