"Зенит" натупа "Валенсия", БАТЕ измъкна равен срещу "Байер"

"Зенит" натупа "Валенсия", БАТЕ измъкна равен срещу "Байер" | StandartNews.com

Отборът на "Зенит" (Санктпетербург) показа изключителната си класа и не остави никакви шансове на "Валенсия" след победа с 2:0 като домакин. Домакините изиграха страхотен мач, като не случайно за на първо място в своята група в Шампионската лига и продължават напред в турнира. Головете за "Зенит" отбелязаха Олег Шатов в 15-ата минута и Артем Дзюба в 74-ата, а Рубез Везо от състава на "Валенсия" получи червен картон след изключително грубо нарушение на границата на наказателното поле.

Така след тази победа "Зенит" събра 15 точки от 5 мача и е на първо място в Група H, а "Валенсия" остава втори с актив от 6 точки.

В другия ранен мач, отборът на БАТЕ Борисов успя да измъкне равен срещу далеч по-класния си съперник от Германия "Байер" (Леверкузен) и завършиха 1:1. Домакините изненадващо откриха резултата още от съблекалните, след като Михаил Гордейчук вкара във 2-ата минута, но БАТЕ не успя да задържи преднината си и допусна изравняване в 68-ата минута, след като Ахмер Мехмеди вкара във вратата на украинците.

След това равенство "германците" изпуснаха възможността да излязат на втората позиция във временното класиране в Група Е, като събраха актив от 5 точки, а аутсайдерът БАТЕ е на последната позиция с 4 точки. 

Това равенство на практика класира отбора на "Барселона" напред в турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай