Заплахи за кастрация надъхват "Байерн" (ОБЗОР от ШЛ)

Заплахи за кастрация надъхват "Байерн" (ОБЗОР от ШЛ) | StandartNews.com

Съдията поряза "Ювентус", призна Гуардиола след 4:2

Нападателят на „Байерн" Томас Мюлер призна, че Хосеп Гуардиола е употребил тежки думи на полувремето на драмата с „Ювентус". Баварците продължават на четвъртфиналите в Шампионската лига с 4:2 след продължения, но след като губеха с 0:2, след спасителен гол на Мюлер в 90-ата минута и след отменен на Алваро Мората за засада.

„Да, в преобразяването ни след почивката дял имат и заплахите на треньора, обясни голмайсторът. – Той ни предупреди, че ще ни отреже тестисите, ако не победим. Разбира се, ситуацията беше наситена с емоции и ако аз бях на неговото място, едва ли щях да подходя по по-различен начин." А самият Пеп призна: „Победихме „Ювентус" не с тактика, а понесени от емоциите. Отмененият гол на Мората? Може би арбитърът сгреши, че го отмени, но те имаха достатъчно положения, за да се жалват от съдиите.

Благодарение на отпадането на „Ювентус", Англия си запазва четирите места в Шампионската лига и догодина, предупреди „Ай Ес Пи Ен". Разликата между Висшата лига и Серия А обаче се скъсява и през следващия сезон Италия може да измести най-скъпото първенство и то да остане само с три отбора в най-престижния евротурнир. Калчото все още има представител в Лига Европа - „Лацио", но той на теория може да добави само 2,5 точки към коефициента на страната, а разликата между двете първенства е 3,97 точки.

Канибала не помни как е вкарал гол

„Барселона" отвя „Арсенал" с 3:1, а единственото, което лондончани успяха да постигнат, е изравняване на резултата за 14 минути. Всеки от знаменитото нападателно трио на каталунците – Неймар, Луис Суарес и Лионел Меси, успя да се разпише, а най-интересният гол беше на уругваеца, който посрещна центриране на Дани Алвес и от въздуха майсторски прати топката в горния далечен ъгъл. „Така и не разбрах как ми се удаде да го вкарам този гол, заяви Луис Суарес. – Просто ми се получи. Мачът се получи доста тежък, защото „Арсенал" изравни, но ние показахме, че сме по-силния отбор."

Феновете на „Арсенал" пък копираха „подвига" на колегите си от Айндховен и на свой ред унижаваха просяците в центъра на Барселона, като пяха песни и ги нагрубяваха. Специално президентът на ПСВ Тун Гербранд заяви, че тези техни запалянковци, които се „проявиха" в Мадрид, ще бъдат издирени и наказани – най-вероятно без достъп до трибуните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай