Закопчаха УЕФА в София

Закопчаха УЕФА в София | StandartNews.com

Портрет на Васил Левски посреща Роналдо, чистят с прахосмукачки ложите

Служители на УЕФА имаха проблеми със столична община при вчерашната оперативка за двубоя "Лудогорец" - "Реал" М. Срещата е в сряда от 21,45 ч. на националния стадион. Хората, които отговарят за реда по улиците, заключиха автомобилите на представителите на европейската централа. Служителите на столична община прецениха, че колите са паркирани неправилно пред "Васил Левски" и без да се церемонят им сложиха скоби.

Вчера започна и монтирането на новото табло на стадиона. Работниците се трудеха неуморно цял ден, за да може да няма проблеми около поставянето на екрана в график. Операцията завърши успешно в късния следобед.

"Стандарт" забеляза, че във фоайето на централния вход е поставен огромен портрет на Васил Левски. Сложени са 90 допълнителни банки до журналистическите. Местата за репортери пък са пребоядисани в черно. ВИП-ложата също е пипната яко. Страхотни черни столове ще очакват шефовете на УЕФА, боса на "Реал" Флорентино Перес, Кирил Домусчиев, политическия ни елит, други важни персони. Вчера цял ден 10-ина души се занимаваха само с ВИП-ложата. Те пуската прахосмукачки и бършеха внимателно столовете и пространството около тях.

Мястото за официалните лица за коктейли на почивката и след мача изглежда като бална зала. Кристално бели завеси правеха обстановката интимна. Места за сядане нямаше, но се открояваха многото високи маси за вино и хапки. Впечатление направи и посудата за топлия бюфет, с които шефовете на "Лудогорец" ще почерпят своите гости. Охраната на и около стадиона също бе на ниво. Полицаи бдяха за недоброжелатели през цялото време.

След оперативката представителите на УЕФА одобриха ремонтите, които са направени на база предписанията им. Както е известно, хората на Мишел Платини имаха над 40 забележки, установени по време на плейофа срещу "Стяуа".

"Оперативката мина добре. Представителите на УЕФА са доволни от нещата, които сме свършили около подобряването на стадиона. Всичко е наред", заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

"Реал" залага на български готвачи

"Реал" ще разчитат на уменията на родните готвачи от "Хилтън", където ще бъдат настанени. Това разкри пред "Стандарт" един от най-добрите испански журналисти Хуан Кастро от в. "Марка". Точното меню обаче е тайна, защото целият персонал на "Хилтън" подписа клетвени декларации, че изхвърча без работа, ако обели и дума за знатните гости.

"Белите" ще качат на самолета за София всичките си звезди, в това число и Кристиано Роналдо, заради който хиляди си купиха билет за мача. "Единственият проблем пред Карло Анчелоти е контузията на защитника Пепе. Много е вероятно той да пътува с отбора, но участиетому в мача е под въпрос", коментира колегата. Солидна група гардове ще се грижат за сигурността на "Реал". "Отборът ще бъде затворен заради мача, иначе са готини момчета, но няма да говорят, за да се съсредоточат", предположи водещият редактор в "Марка".

Дракони плашат "Лудогорец"

"Реал" М ще играе за първи път през сезона с резервните си черни екипи в сряда вечер в София. Това ще е дебют на новите втори фланелки на "белия балет". Върху тях е изобразен "дракон". "Кралският клуб" е имал и други години резервни екипи изцяло в черно, но специално за новия сезон ще ги сефтоса именно срещу българския първенец. Очаквано нашите ще играят в зелено.

Бензема точи бутонки за София

Нападателят на "Реал" М не може да реши с кои футболни бутонки да играе в мача срещу "Лудогорец". Французинът пусна своеобразна анкета към феновете си в социалните мрежи Туитър и Фейсбук. Въпросът е с какъв цвят бутонки да играе срещу българите. Френският национал публикува своя снимка от съблекалнята, на която държи две в различен цвят с текст: "Новите ми бутонки за следващата битка в Шампионската лига, бутонките на Йоджи Ямамото F50! Коя от двете предпочитате: зелената или синята?". Коментарите на феновете на Бензема са разнородни, което може би допълнително го е затруднило при избора. Въпреки това обаче Карим може и да не започне мача в София. В последните дни в Испания усилено се твърди, че новото попълнение Хавиер Ернандес - Чичарито е с по-големи шансове за титулярно място.

Аз съм най-грозният футболист

играл някога за "Ливърпул" изцепи се десният бек на "червените" Хавиер Манкийо в клипче по Инстаграм. Десният бек, който изработи дузпата на "мърсисайдци" срещу "Лудогорец" за 2:1, изгуби бас срещу съотборника си Хосе Енрике. Двамата се обзаложиха на един гейм на тенис на маса.

Завръщане
Стъридж ще седне не пейката

за "Ливърпул" срещу "Базел" в сряда, пишат медиите в Англия. Нападателят на "червените" бе контузен и пропусна старта на сезона. Очакваше се Даниел да бъде на линия за дербито срещу "Евертън". "Не беше в добра кондиция и не можа да покрие тестовете. Не знам със сигурност дали това ще стане срещу "Базел", но е вероятно", обяви мениджърът Брендън Роджърс.

В Швейцария
С риба и чипс ще посрещат

официалните лица на "Ливърпул" в Базел. Швейцарците са решили да осигурят стабилен кетъринг за гостите си от Англия, пишат медиите в Швейцария. Освен много различни видове риба и чипс, по масите на стадиона ще има пилешко месо, зеленчуци, вино и бренди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай